Προς αναβάθμιση Ν.Κορέας και Ταϊβάν η MSCI

Κέρδη απεκόμισαν οι τιμές των μετοχών Νοτίου Κορέας και Ταϊβάν, καθώς η MSCI μελετά την αναβάθμιση των δύο αγορών σε καθεστώς ανεπτυγμένης αγοράς στους διεθνείς δείκτες της. Οριακή πτώση 0,04% για τον Nikkei στο Τόκιο.

Τα χρηματιστήρια της Νοτίου Κορέας και της Ταϊβάν ενισχύθηκαν όταν η Morgan Stanley Capital International ανακοίνωσε ότι μελετά την αναβάθμιση των αγορών των δύο εθνών σε καθεστώς ανεπτυγμένης αγοράς στους διεθνείς δείκτες της.

Ο δείκτης Kospi στη Σεούλ ενισχύθηκε 1,1% και ο δείκτης TWSE στην Ταϊπέι ενισχύθηκε 1,4%. Εάν αναβαθμιστούν οι δύο αγορές προβλέπεται να αυξηθούν οι εισροές ξένων κεφαλαίων, καθώς τα ανεπτυγμένα χρηματιστήρια θεωρούνται ασφαλέστερα από τα αναπτυσσόμενα.

Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε πρακτικώς αμετάβλητος στις 10.460,92 μονάδες ενώ ο δείκτης Topix ενισχύθηκε υπό την καθοδήγηση της Toyota Motor, η οποία έκανε πρόβλεψη για ετήσια κέρδη ρεκόρ και ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να μειώνει το κόστος για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της ανόδου του γεν έναντι του δολαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v