Κέρδη για τρίτη συνεδρίαση στο Τόκιο

Τα κέρδη της Sony Corp. και της Canon οδήγησαν σε άνοδο την ιαπωνική αγορά για τρίτη ημέρα, καθώς η Goldman Sachs προέτρεψε τους πελάτες της να αγοράσουν μετοχές του κλάδου πληροφορικής, καθώς επίκειται, σύμφωνα με την ίδια, αύξηση της καταναλωιτκής ζήτησης.

Με κέρδη έκλεισε η ιαπωνική αγορά για άλλη μια συνεδρίαση, εν μέσω αγοραστικού ενδιαφέροντος για τις μετοχές του τεχνολογικού κλάδου.

Ειδικότερα, στο θετικό κλίμα συνεισέφερε η άνοδος των Sony Corp και Canon, που κατέγραψαν κέρδη εν μέσω αισιοδοξίας για την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Κατά 2,6% ενισχύθηκε η Sony, ενώ η Canon, που αποκομίζει το 70% των κερδών της από τις διεθνείς δραστηριότητες, σημείωσε άνοδο 2,4%.

Παράλληλα, η Goldman Sachs αναβάθμισε τη σύστασή της για τον κλάδο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών εταιριών σε overweight από neutral, εκτιμώντας ότι οι πωλήσεις στη διάρκεια του Δεκεμβρίου θα υπερβούν τις προσδοκίες.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο έκλεισε με άνοδο 0,61% στις 11103,10 μονάδες, ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε κέρδη 2,13% στις 13535,33 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v