Κέρδη για Nikkei μετά τις ανακοινώσεις της Nokia

Τα ιδιαίτερα ευνοϊκά αποτελέσματα της Nokia στήριξαν σε κέρδη τις εταιρίες που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία στις ασιατικές αγορές. Κέρδη 1,2% για τον Nikkei στο Τόκιο.

Σε ρεκόρ τριετίας σχεδόν έκλεισε ο δείκτης MSCI Ασίας – Ειρηνικού, μετά την ανακοίνωση της Nokia στη Wall Street χθες το βράδυ ότι οι τριμηνιαίες πωλήσεις της ξεπέρασαν ακόμη και τις δικές της προβλέψεις, ανακοίνωση που υποστήριξε σε δυναμικά κέρδη τις μετοχές που σχετίζονται με την κινητή τηλεφωνία.

Στο Τόκιο, ο δείκτης Nikkei ενισχύθηκε κατά 1,2% στις 10.965,05 μονάδες, έχοντας αναρριχηθεί παροδικά μέχρι το φράγμα των 11.000 μονάδων για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο.

Το βαρόμετρο της ιαπωνικής αγοράς υποστηρίχθηκε από την πτώση του γεν μέχρι τα 108,28 γεν έναντι του δολαρίου, καθώς η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας παρενέβη στην αγορά με πωλήσεις γεν για τέταρτη φορά μέσα στην εβδομάδα.

Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας - Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,5% στις 89,97 μονάδες, στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάιο 2001.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v