Κέρδη λόγω τεχνολογίας και τραπεζών στο Τόκιο

Η αναβάθμιση των προβλέψεων κερδοφορίας των τεχνολογικών μετοχών στη Νέα Υόρκη χθες, προκάλεσε άνοδο και στον ασιατικό κλάδο ηλεκτρονικών ειδών. Κέρδη 0,7% για τον Nikkei.

Με κέρδη έκλεισαν οι μετοχές στην Ασία, σε άνοδο που οδήγησαν οι Samsung Electronics και Tokyo Electronic, όταν ο οίκος Sanford C. Bernstein αναβάθμισε την πρόβλεψη για τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού στον χώρο των ημιαγωγών, Intel, εκτιμώντας ότι θα σημειωθεί επιτάχυνση της ζήτησης για ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Αναλυτές εκτιμούν ότι μέχρι στιγμής οι τεχνολογικές μετοχές δείχνουν ότι θα διατηρήσουν τις ανοδικές τάσεις του προηγούμενου έτους.

Σημαντικά κέρδη απεκόμισαν στο Τόκιο οι τραπεζικές μετοχές, μετά την ανακοίνωση της Sumitomo Trust, της έκτης σε μέγεθος μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας, ότι θα αποπληρώσει το δημόσιο χρήματα που είχε λάβει το 1998 και το 1999.

Ο Nikkei 225 έκλεισε με άνοδο 0,7% στις 10.837,65 μονάδες. Ο δείκτης Morgan Stanley Capital International Ασίας – Ειρηνικού ενισχύθηκε 0,2% στις 89,29 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v