Σε απώλειες ”οδήγησε” η Honda την ιαπωνική αγορά

Με οδηγό τη Honda, η ιαπωνική αγορά έκλεισε με απώλειες για δέυτερη συνεδρίαση, καθώς η αυτοκινητοβιομηχανία υποχρεώθηκε σε ανάκληση οχημάτων της από την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η πτώση της Honda ύστερα από την ανακοίνωση ανάκλησης οχημάτων της από την αγορά των ΗΠΑ, οδήγησε σε απώλειες την αγορά του Τόκιο για δεύτερη ημέρα.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι η ανάκληση αυτή θα πλήξει σημαντικά το image της αυτοκινητοβιομηχανίας, και αναμένεται να οδηγήσει ακόμη χαμηλότερα τις μετοχές της.

Ειδικότερα, η Honda σημείωσε απώλειες 2%, καθώς ανακοίνωσε ότι ανακαλεί περί τα 247.019 οχήματα τύπου cr-v παραγωγής 2002 και 2003. Ωστόσο, η Honda δεν είναι η μόνη που ανακαλεί οχήματα. Η Nissan υποχρεώθηκε στην ανάκληση 60.000 οχημάτων τύπου Infiniti G35.

Κατά 3,1% υποχώρησε και η Fuji Photo Film, καθώς ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις του πρώτου τριμήνου υποχώρησαν εξαιτίας της μείωσης της ζήτησης για έγχρωμα φιλμ.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9382,58 μονάδες με απώλειες 0,74%, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,39% στις 10222,88 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v