Απώλειες στο Τόκιο παρά τα θετικά macro στοιχεία

Δεν κατόρθωσε να διατηρήσει μέχρι τέλους τα κέρδη η ιαπωνική αγορά, παρά τα θετικά macro στοιχεία για την υποχώρηση της ανεργίας και την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών, εν μέσω νευρικότητας για τα εταιρικά αποτελέσματα.

Με οριακές απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά, παρά τα θετικά macro στοιχεία για την υποχώρηση της ανεργίας και την αύξηση των καταναλωτικών δαπανών.

Ειδικότερα, ο δείκτης της ανεργίας υποχώρησε στο 5,3% τον Ιούνιο από το 5,4% του προηγούμενου μήνα, ενώ και οι δαπάνες των νοικοκυριών κατέγραψαν την μεγαλύτερη άνοδο των δύο τελευταίων δεκαετιών.

Εξάλλου, και η Sharp ενισχύθηκε περί το 2,2%, με τον πρόεδρό της να εμφανίζεται αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης, χωρίς ωστόσο να προχωρήσει σε συγκεκριμένη εκτίμηση.

Αντίθετα, κατά 1,5% υποχώρησε η Honda Motor, καθώς οι εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της, κάνουν λόγο για υποχώρηση κατά 2,4%. Πτώση περί το 1,6% σημείωσε η Nissan Motor, ενώ και η Toyota Motor υποχώρησε κατά 1%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 9834,31 μονάδες με απώλειες 0,06% ενώ ο Hang Seng σημείωσε άνοδο 0,59% στις 10194,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v