Wall και Ιράκ οδήγησαν σε ”μίνι ράλι” το Τόκιο

Τα κέρδη της Wall και η είδηση του θανάτου των δύο γιών του Σαντάμ στο Ιράκ οδήγησαν το Τόκιο σε καταγραφή σημαντικών κερδών. Ξεχώρισαν οι μετοχές εταιριών με εξαγωγικό χαρακτήρα, λόγω και της ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του γεν, και το σύνολο του κλάδου των ημιαγωγών, μετά την αναβάθμισή του.

Τα κέρδη της Wall και η είδηση του θανάτου των δύο γιών του Σαντάμ στο Ιράκ οδήγησαν το Τόκιο σε καταγραφή σημαντικών κερδών.

Ξεχώρισαν οι μετοχές εταιριών με εξαγωγικό χαρακτήρα, λόγω της ενίσχυσης του δολαρίου έναντι του γεν, αλλά και το σύνολο του κλάδου των ημιαγωγών, μετά την αναβάθμισή του.

Αναλυτικότερα, τα νέα από το Ιράκ ενίσχυσαν και το δολάριο έναντι του γεν, με το αμερικανικό νόμισμα να ξεπερνάει και τα επίπεδα των 119 γεν ανά δολάριο.

Ως εκ τούτου, πολλές μετοχές με εξαγωγικό χαρακτήρα ενισχύθηκαν κατά πολύ, με την Toyota (+1,2%), και Nissan (+1,8%) να ξεχωρίζουν.

Όπως ήταν αναμενόμενο μετά την αναβάθμιση του κλάδου των ημιαγωγών από τη Lehman Brothers σε ”positive” από ”neutral” , ο τεχνολογικός κλάδος συγκέντρωσε το επενδυτικό ενδιαφέρον.

Η περισσότερο κερδισμένη τεχνολογική μετοχή ήταν αυτή της Sharp, η οποία κινήθηκε στο +3,9%. Η Τoshiba δεν υστέρησε, με κέρδη της τάξεως του 3,6%. Ακολουθούν οι Matsushita (+2,1%) και Fusitsu (+1,5%).

Η μόνη αρνητικό ”νότα” της ημέρας ήταν η υποχώρηση του τομέα των υπηρεσιών στην Ιαπωνία, με τον υποκείμενο δείκτη να υποχωρεί τον Μάιο κατά 0,1% σε σχέση με τον Απρίλιο.

Στις 9.615 μονάδες και το +1,36% διαμορφώθηκε ο Nikkei.

Στο Χονγκ Κόνγκ, ο δείκτης Hang Seng κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,37%, στις 9.971,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v