Οι λιανικές οδήγησαν την άνοδο στο Τόκιο

Η άνοδος των εταιριών του κλάδου λιανικής οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα την ιαπωνική αγορά, ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων που έκαναν λόγο για βελτίωση του κλίματος μεταξύ των εργαζομένων, για πρώτη φορά στη διάρκεια του τελευταίου τριμήνου.

Με κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά και τις εταιρίες λιανικής να οδηγούν την άνοδο, ύστερα από την ανακοίνωση στοιχείων που έκαναν λόγο για βελτίωση του κλίματος μεταξύ των εργαζομένων στους τελευταίους τρεις μήνες.

Αντίθετα, μετοχές των Tokyo Electron και Kyocera Corp. κατέγραψαν πτωτική πορεία, καθώς αρκετοί ήταν οι επενδυτές που προχώρησαν σε πωλήσεις μετοχών πληροφορικής, εν μέσω ανησυχιών ότι τα κέρδη δεν θα ανακάμψουν αρκετά γρήγορα ώστε να ”δικαιολογήσουν” το ράλι των τελευταίων 10 εβδομάδων.

Η μετοχή της Seven-Eleven Japan, σημείωσε άνοδο κατά 4,6%, ενώ και η Ito-Yokado, η μεγαλύτερη ιαπωνική λιανική, κατέγραψε κέρδη 5,2%. Η τρίτη μεγαλύτερη του κλάδου, Aeon Co., κέρδισε 7,3%.

Αντίθετα, η Tokyo Electron υποχώρησε κατά 3,3%, έναντι της χθεσινής ανόδου 8,3%, ενώ κατά πτώση κατά 3% σημείωσε και η Kyocera.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε άνοδο 0,93% στις 9990,95 μονάδες ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ενισχύθηκε περί το 0,41% στις 10033,66 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v