Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα το Τόκιο

Το... παράδειγμα της αμερικανικής αγοράς ακολούθησε στην τελευταία συενδρίαση της εβδομάδας το χρηματιστήριο του Τόκιο, καταγράφοντας υψηλά κέρδη, ύστερα μάλιστα και από την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Με υψηλά κέρδη ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση η ασιατική αγορά, ύστερα και από την αντίστοιχη θετική πορεία στη Wall Street αλλά και την πτώση του γεν έναντι του δολαρίου.

Αναλυτές σχολιάζουν πως το χαμηλό γεν βοηθάει τους Ιάπωνες εξαγωγείς ώστε να είναι πιο ανταγωνιστικοί στις διεθνείς αγορές.

Κέρδη περί το 2% κατέγραψε η Canon και η Toyota Motor, ενώ το γεν υποχώρησε στα 119,37 έναντι του δολαρίου, που αποτελεί την μεγαλύτερη πτώση από τις 19 Μαρτίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως παρατηρητές της αγοράς αναφέρουν πως πρόκειται για ράλι ανακούφισης, καθώς πλέον οι επενδυτές εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι η αμερικανική οικονομία δεν πρόκειται να παρουσιάσει ακόμη πιο αρνητική πορεία.

Ο δείκτης Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 2,02% στις 9104,06 μονάδες, ενώ και ο Hang Seng ενισχύθηκε περί το 0,98% στις 9700,36 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v