Οι απώλειες της Wall ”πίεσαν” και το Τόκιο

Ούτε αυτή τη φορά ”πρωτοτύπησε” η ιαπωνική αγορά, ακαολουθώντας ”κατά γράμμα” την πορεία της Wall Street στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, με τις μετοχές εταιριών όπως η Sony να υποχωρούν, ύστερα από τις ανησυχίες για βραδεία ανάκαμψη των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Με υψηλές απώλειες έκλεισε τη συνεδρίαση η ιαπωνική αγορά, ύστερα και από το χθεσινό αρνητικό κλίμα στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών ότι η ανάκαμψη των εταιρικών αποτελεσμάτων στις ΗΠΑ θα ακολουθήσει βραδύ ρυθμό.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Thomson Financial, οι εταιρίες του Standard & Poor’s 500 αναμένεται να ανακοινώσουν αύξηση κερδών της τάξης του 5,4% αυτό το τρίμηνο έναντι της αντίστοιχης περιόδου του προηγουμένου έτους.

Η Sony, που στηρίζει το ένα τρίτο των πωλήσεών της στην αμερικανική αγορά, σημείωσε πτώση 3,2%, ενώ και η Canon υποχώρησε 1,5%. Υψηλές απώλειες κοντά στο 5% σημείωσε και η μετοχή της Honda Motor, ενώ η Toyota σημειωσε πτώση 3,5%.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με απώλειες 2,38% στις 8919,26 μονάδες, ενώ και ο Hang Seng υποχώρησε κατά 1,42% στις 9595,96 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v