Πτώση για Χονγκ Κονγκ- τραπεζική άνοδος για Τόκιο

Με κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, ωθούμενη κυρίως από μετοχές του τραπεζικού κλάδου όπως η Mitsubishi Tokyo Financial Group, που κατέγραψαν ανοδική πορεία. Αντίθετα διόρθωση καταγράφηκε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, μετά τη διάσπαση των 10.000 μονάδων, την προηγούμενη εβδομάδα.

Με κέρδη ξεκίνησε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά, ωθούμενη κυρίως από μετοχές του τραπεζικού κλάδου όπως η Mitsubishi Tokyo Financial Group, που κατέγραψαν ανοδική πορεία.

Η αισιοδοξία των επενδυτών γγια τον τραπεζικό τομέα προέκυψε από το γεγονός ότι οι πρόσφατη άνοδος των μετοχών θα ενισχύσει την προσπάθειά τους να περικόψουν τις ζημιές των χαρτοφυλακίων τους. Αναλυτές εκτιμούν ότι η τάση ανόδου των τραπεζικών μετοχών θα συνεχιστεί.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε αυξημένος κατά 0,18%, στο επίπεδο των 9.137 μονάδων.

Αντίθετα, πτώση της τάξης του 1,34 κατέγραψε ο δείκτης Hang Seng του χρηματιστηρίου του Χονγκ Κονγκ, και διαμορφώθηκε στο επίπεδο των 9.797 μονάδων, καθώς ορισμένες από τις σημαντικότερες μετοχές του δείκτη, όπως η HSBC Holdings, υποχώρησαν, αφού αρκετοί επενδυτές έκριναν ότι η διάσπαση των 10.000 μονάδων, την προηγούμενη εβδομάδα, ήταν ”υπερβολική”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v