Με κέρδη έκλεισε την εβδομάδα η ιαπωνική αγορά

Με κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας η ιαπώνική αγορά, με την Toyota Motors και τις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες να σημειώνουν κέρδη ύστερα από δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών για πιθανή πώληση γεν.

Η ανακοίνωση του Ιάπωνα υπουργού Οικονομικών σχετικά με πιθανή πώληση γεν, οδήγησε σε άνοδο ιδιαίτερα τις εταιρίες που στηρίζουν τις πωλήσεις τους στις διεθνείς αγορές, ενισχύοντας και τον Nikkei 225.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι δεμεύσεις της κυβέρνησης να περιορίσει την άνοδο του γεν, έχει θετική επίδραση στις μετοχές των εταιριών εξαγωγής.

Το γεν υποχώρησε στα 117,96 έναντι του δολαρίου, από τα 117,65 χθες αργά το απόγευμα. Ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μασαγιούρο Σιοκάβα, τόνισε πως ”η Ιαπωνία είναι έτοιμη να αναλάβει δράση εάν χρειαστεί”.

Η Toyota κατέγραψε κέρδη ύψους 1%, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως αποκομίζει περίπου το 80% των πωλήσεών της από τις δραστηριότητες στη Βόρεια Αμερική. Κέρδη περί το 1,1% σημείωσε και η Honda Motors.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8785,87 μονάδες με άνοδο 1,49% ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωσε άνοδο 0,16% στις 9654,73 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v