Άνοδος για δεύτερη ημέρα στο Τόκιο

Στο υψηλότερο επίπεδο του διμήνου διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei 225 του χρηματιστηρίου του Τόκιο, εν μέσω προσδοκιών για ενίσχυση των εξαγωγών, ύστερα από την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου.

Νέα άνοδο κατέγραψε η ιαπωνική αγορά, επωφελούμενη από την υποχώρηση του γεν έναντι του δολαρίου καθώς και τις προσδοκίες των επενδυτών ότι η εξέλιξη αυτή θα ενισχύσει τις εξαγωγές των εταιριών.

Το ιαπωνικό νόμισμα διαπραγματεύεται περί τα 118,77 έναντι του δολαρίου, ενώ είχε υποχωρήσει μέχρι και τα 119,15 έναντι του αμερικανικού νομίσματος. Ωστόσο, οι αναλυτές εμφανίζονται καθησυχαστικοί σχετικά με τη δυναμική εξαγωγής των εταιριών, εάν το νόμισμα διατηρηθεί σε αυτά τα επίπεδα.

Άνοδο περί το 2,5% σημείωσαν οι μετοχές της Canon, ενώ και η Matsushita Electric Industrial, που εξάγει το 35% των προϊόντων που εξάγει, σημείωσε άνοδο 4,8%

Κέρδη κατά 2,7% κατέγραψε και η Sony Corp, ύστερα από την ανακοίνωση των σχεδίων της για μείωση του κόστους, καθώς και της νέας εξελιγμένης έκδοσης της κονσόλας PS2.

Ο δείκτης Nikkei 225 στο Τόκιο σημείωσε άνοδο 1,71% στις 8375,36 μονάδες ενώ και ο Hang Seng ενισχύθηκε περί το 0,50% στις 9557,97 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v