Κέρδη για το Τόκιο από την αποδυνάμωση του γεν

Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση του Τόκιο, καθώς η μερική ενδυνάμωση του δολαρίου πάνω από τα 117 γεν ενθάρρυνε την αγορά μετοχών εξαγωγικών εταιριών. Ασυγκίνητοι οι επενδυτές από τα μέτρα της BoJ για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και αύξηση της ρευστότητας.

Με κέρδη έκλεισε η συνεδρίαση του Τόκιο, καθώς η μερική ενδυνάμωση του γεν πάνω από τα 117 δολάρια ενθάρρυνε την αγορά μετοχών εξαγωγικών εταιριών. Ασυγκίνητοι οι επενδυτές από τα μέτρα της BoJ για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής και αύξησης της ρευστότητας.

Αναλυτικότερα, η Bank of Japan, μετά από διήμερες διαβουλεύσεις, όρισε ως στόχο του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών της στα 27- 30 τρις γεν, από τον προηγούμενο στόχο των 22- 27 τρις γεν, στην προσπάθειά της να άρει τις αβεβαιότητες που κατατρύχουν το χρηματοοικονομικό σύστημα της χώρας.

Εξάλλου, η Bank of Japan φαίνεται ότι παρενέβη ακόμα μια φορά για να ενισχύσει το…δολάριο, το οποίο έφτασε να αγοράζει το πρωί 117,35 γεν.

Στις μετοχές εξαγωγικών εταιριών που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο αγοραστικό ενδιαφέρον συγκαταλέγονται οι Nissan και η Sega.

Πιέσεις δέχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο τραπεζικός κλάδος, μετά την μερική κρατικοποίηση της Resona η οποία ενέτεινε τις ανησυχίες για την ”υγεία” του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας.

Οι τίτλοι των Mizuho, UFJ Holdings και υποχώρησαν περί το 5% περίπου.

Στις 8.059,5 μονάδες διαμορφώθηκε ο Nikkei, καταγράφοντας κέρδη +0,25%.

Στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng διαμορφώθηκε στο -0,50% και στις 9.041,5 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v