Πλήγμα από γεν δέχτηκε ο Nikkei

Απώλειες σημείωσε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο, καθώς το περαιτέρω εξασθενημένο δολάριο ενθάρρυνε την πώληση τίτλων εξαγωγικών εταιριών. O τραπεζικός κλάδος διέγραψε τα αρχικά του κέρδη, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία συνέπεσαν με τις προβλέψεις.

Απώλειες σημείωσε ο δείκτης Nikkei στο Τόκιο καθώς το περαιτέρω εξασθενημένο δολάριο ενθάρρυνε την πώληση τίτλων εξαγωγικών εταιριών.

Εξάλλου, ο τραπεζικός κλάδος διέγραψε τα αρχικά του κέρδη, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τα οποία συνέπεσαν με τις προβλέψεις.

Στις εξαγωγικές εταιρίες οι οποίες είδαν τις μετοχές τους να σημειώνουν απώλειες συγκαταλέγονται οι Canon, Honda, Sony και Mazda.

Μικτή ήταν η εικόνα του τραπεζικού κλάδου. Η Mizuho Financial Group υποχώρησε κατά 1%, μετά την ανακοίνωση μεγάλων ζημιών για το οικονομικό έτος.

Πτωτικά κατά 0,5% κινήθηκε η μετοχή της SMFG, ενώ κατά 0,7% υποχώρησε η Mitsubishi Tokyo Financial. Αμφότερες έχουν καταγράψει ζημιές για το οικονομικό έτος.

Στον αντίποδα, κέρδη της τάξεως 2,7% κατέγραψαν οι τίτλοι της UFJ Holdings, καθώς κατάφερε να περιορίσει στο μισό τις ζημιές της για το 2002/03 σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος.

Στο -1,30% και στις 8.120,24 μονάδες διαμορφώθηκε ο δείκτης Nikkei.

Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng κινήθηκε πτωτικά κατά 0,33% και διαμορφώθηκε στις 9.461 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v