Με μικρές απώλειες ”έκλεισε” το Τόκιο

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τις τράπεζες να αποτελούν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, αφού οι επενδυτές να συνεχίζουν να επιδεικνύουν τη δυσαρέσκειά τους για τις αυξήσεις κεφαλαίου που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες.

Με μικρές απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το Χρηματιστήριο του Τόκιο, με τις τράπεζες να αποτελούν τους αρνητικούς πρωταγωνιστές της συνεδρίασης, αφού οι επενδυτές συνεχίζουν να επιδεικνύουν τη δυσαρέσκειά τους για τις αυξήσεις κεφαλαίου που έχουν ανακοινώσει οι τράπεζες.

Ιάπωνες χρηματιστές κρίνουν ως επιβεβλημένη μια τέτοια κίνηση από ορισμένα τραπεζικά ιδρύματα, ώστε να ενισχυθούν οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειάς τους, όμως οι επενδυτές εμφανίζονται επιφυλακτικοί διότι πιθανόν να επηρεαστεί η μερισματική πολιτική των εταιριών.

Εξάλλου, αναλυτές της αγοράς εξέφρασαν την απαισιοδοξία τους για την πορεία των αγορών, τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί το ζήτημα του Ιράκ, αφού, όπως τόνισαν σχετικά, το θέμα θα συνεχίσει να βαραίνει τις αγορές.

Πτωτικά κινήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Mizuho, αλλά και της Sumitomo.

Στις 8.678 μονάδες ”έκλεισε” ο δείκτης Nikkei (-0,17%), ενώ στις 9.415 βρίσκεται ο δείκτης Hang Seng, σημειώνοντας κέρδη κατά 0,25%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v