Κέρδη στο ”κλείσιμο” για το Τόκιο

Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, ύστερα από την υποχώρηση που σημείωσε το γεν και τα κέρδη που κατέγραψαν εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό, με τους αναλυτές της αγοράς να υπογραμμίζουν τη σπουδαιότητα του ζητήματος του Ιράκ.

Ανοδικά ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση το χρηματιστήριο του Τόκιο, ύστερα από την υποχώρηση που σημείωσε το γεν και τα κέρδη που κατέγραψαν εταιρίες με εξαγωγικό προσανατολισμό.

Η πτώση του νομίσματος (γεν) είναι η μόνη ίσως ελπίδα για την αγορά, δηλώνουν Ιάπωνες χρηματιστές, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι το θέμα του Ιράκ αποτελεί, βραχυχρόνια, το σημαντικότερο ζήτημα για την παγκόσμια οικονομία.

Κέρδη σημείωσαν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές της Canon, της Kyocera, ενώ ανοδικά κινήθηκαν και οι μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Αντίθετα, πτώση σημείωσαν οι τίτλοι της Mitsubishi Bank, ύστερα από την ανακοίνωση σχεδίου για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας κατά 3 δισ. δολάρια.

Στις 8.484 μονάδες ”έκλεισε” ο δείκτης Nikkei, καταγράφοντας κέρδη ύψους 0,44%, ενώ στις 9.168 μονάδες βρίσκεται ο Hang Seng, σημειώνοντας κέρδη 0,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v