Με απώλειες έκλεισε η ιαπωνική αγορά

Πτωτικές τάσεις κατέγραψε το ιαπωνικό χρηματιστήριο, εν μέσω ανησυχιών για τα στοιχεία των πωλήσεων λιανικής που αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα στις ΗΠΑ, με τις εταιρίες εξαγωγής, όπως η Toyota και η Samsung να υποχωρούν.

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκε η ιαπωνική αγορά εν μέσω ανησυχιών για τις πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ, αλλά και την συνεπακόλουθη πτώση των εταιριών εξαγωγής.

Παρατηρητές της ιαπωνικής αγοράς σχολιάζουν πως ο καθένας ανησυχεί ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος με το Ιράκ θα πλήξει σημαντικά την καταναλωτική εμπιστοσύνη των Αμερικανών πολιτών, πιέζοντας παράλληλα και την ανάπτυξη του οικονομικού μεγέθους.

Η Toyota υποχώρησε κατά 1,5%, καθώς η τρίτη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία παγκοσμίως λαμβάνει το 70% των λειτουργικών κερδών της από τη Βόρεια Αμερική. Η Nissan σημείωσε πτώση κατά 2%.

Πτωτικά κινήθηκαν και οι μετοχές της Sony κατά 1,7%, καθώς ο ιαπωνικός κολοσσός ηελκτρονικών στηρίζει το ένα τρίτο των πωλήσεών της στις ΗΠΑ.

Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε στις 8599,66 μονάδες με πτώση 0,74%, ενώ και ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατέγραψε απώλειες ύψους 1,62% στις 9163,64 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v