Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Οι κινεζικές αγορές επέστρεψαν από την αργία του Σεληνιακού Νέου Έτους με συγκρατημένα κέρδη. Αμετάβλητα τα κινεζικά επιτόκια.

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Με μικτά πρόσημα ξεκίνησε η εβδομάδα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η μείωση των πιθανοτήτων για πρόωρη μείωση των επιτοκίων σε παγκόσμιο επίπεδο επιβάρυνε το κλίμα, ενώ οι κινεζικές αγορές επέστρεψαν από την αργία του Σεληνιακού Νέου Έτους με συγκρατημένα μόνο κέρδη.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι καταναλωτικές δαπάνες κατά τη διάρκεια των εορτασμών εκτοξεύτηκαν υψηλότερα από τα προ-Covid επίπεδα. Εξάλλου, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας διατήρησε την Κυριακή το βασικό επιτόκιο πολιτικής σταθερό, όπως αναμενόταν. Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να άρουν τους περιορισμούς σε κινεζικές επιχειρήσεις και άτομα και ότι οι προσπάθειες απεξάρτησης από το Πεκίνο θα βλάψουν μόνο την Ουάσινγκτον.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,1% ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,12% στις 38.442 μονάδες.

Κέρδη 0,83% για τον Shanghai Composite στις 2.888 μονάδες, 1,06% για τον Kospi στις 2.676 μονάδες, οριακά υψηλότερα στις 7.665 μονάδες ο ASX, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Hang Seng υποχωρούσε κατά 1,22% στις 16.140 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v