Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Στο Τόκιο ο Nikkei κερδίζει 1%, στην Αυστραλία ο ASX 0,4%, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κινείται ανοδικά 0,1% και ο Shenzhen οριακά θετικά. Σε χαμηλό δύο ετών ο πληθωρισμός στη Νέα Ζηλανδία. Στο επίκεντρο και η κεντρική τράπεζα Αυστραλίας.

Θετικά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με το βλέμμα στα data της περιοχής και μετά τη χθεσινή άνοδο στη Wall Street.

Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην Αυστραλία, καθώς οι επενδυτές αξιολογούν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, ενώ το δολάριο Νέας Ζηλανδίας υποχώρησε μετά από μια μέτρηση του πληθωρισμού, την πρώτη μετά τις εκλογές του Σαββατοκύριακου.

Ο πληθωρισμός της Νέας Ζηλανδίας έφτασε σε χαμηλό δύο ετών, στο 5,6% το τρίτο τρίμηνο, μειωμένος από το 6% του προηγούμενου τριμήνου.

Τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας περιγράφουν το σκεπτικό της κεντρικής τράπεζας για τη διατήρηση των επιτοκίων αναφοράς δανεισμού στο 4,1% κατά τη συνεδρίαση της νομισματικής πολιτικής τον Οκτώβριο, τον τέταρτο διαδοχικό μήνα που διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια.

Στο Τόκιο ο Nikkei κερδίζει 1%, στην Αυστραλία ο ASX 0,4%, στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai κινείται ανοδικά 0,1% και ο Shenzhen οριακά θετικά, στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng ενισχύεται 0,9%, ενώ στη Νότια Κορέα ο KOSPI 1,1%.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v