Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Ο Nikkei υποχωρεί 2,1%, ο ASX στην Αυστραλία χάνει 0,3%, ο Shanghai και ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα 0,5% και 1,1% αντίστοιχα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατηφορίζει 0,5%.

Αρνητικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Αρνητικά ξεκίνησαν την εβδομάδα οι αγορές Ασίας-Ειρηνικού, την ώρα που οι επενδυτές προσβλέπουν σε βασικά οικονομικά στοιχεία από την Κίνα και την Ιαπωνία αυτή την εβδομάδα.

Η βιομηχανική παραγωγή στην Ιαπωνία κινήθηκε καθοδικά κατά 4,4% τον Αύγουστο. Ο Nikkei υποχωρεί 2,1%, ο ASX στην Αυστραλία χάνει 0,3%, ο Shanghai και ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα 0,5% και 1,1% αντίστοιχα, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ κατηφορίζει 0,5%. Πτώση 1% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα.

Η Κίνα θα ανακοινώσει ΑΕΠ τρίτου τριμήνου την Τετάρτη. Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters αναμένουν ότι θα έχει αυξηθεί κατά 4,4% σε ετήσια βάση, από 6,3% το προηγούμενο τρίμηνο.

Η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας άφησε το επιτόκιο της μεσοπρόθεσμης διευκόλυνσης δανεισμού αμετάβλητο στο 2,50%, όπως αναμενόταν.

Τα στοιχεία του Σεπτεμβρίου για τον πληθωρισμό της Ιαπωνίας αναμένονται την Παρασκευή, τα οποία θα ανακοινωθούν ενόψει της συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας της χώρας για τη νομισματική πολιτική στις 30 και 31 Οκτωβρίου.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας θα ανακοινώσει επίσης την απόφασή της για τα επιτόκια την Πέμπτη. Η Τράπεζα της Κορέας διατήρησε τα επιτόκια σταθερά για πέντε συνεχόμενες συνεδριάσεις στο 3,5% από τον Φεβρουάριο.

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v