Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Απώλειες 2% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Στο επίκεντρο των επενδυτών ο πληθωρισμός Κίνας. Στο κόκκινο ο Nikkei που υποχωρεί 0,6%, όπως και ο ASX στην Αυστραλία (-0,5%).

Απώλειες 2% στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Πτώση 2,3% καταγράφουν οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ, οδηγώντας τις απώλειες στις ευρύτερες αγορές Ασίας-Ειρηνικού καθώς οι επενδυτές αφομοιώνουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό και το εμπόριο της Κίνας για τον Σεπτέμβριο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή της Κίνας για τον Σεπτέμβριο παρέμεινε σταθερός, χαμηλότερος από την άνοδο 0,2% που ανέμεναν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters. Η Κίνα ανέφερε επίσης πτώση 2,5% για τον δείκτη τιμών παραγωγού, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις του Reuters για μείωση 2,4%.

Στο κόκκινο ο Nikkei που υποχωρεί 0,6%, όπως και ο ASX στην Αυστραλία (-0,5%). Κατά 0,7% υποχωρείο Shnaghai και κατά 1,2% ο Shenzhen στην ηπειρωτική Κίνα. Πτώση 0,9% για τον KOSPI στη Νότια Κορέα.

Οι επενδυτές αξιολογούν επίσης και τα χθεσινά στοιχεία τιμών καταναλωτή από τις ΗΠΑ. Ο πληθωρισμός παρέμεινε σταθερός τον Σεπτέμβριο, ενώ σε μηνιαία βάση κινήθηκε οριακά υψηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 3,7% σε ετήσια βάση και 0,4% σε μηνιαία βάση τον Σεπτέμβριο, έναντι πρόβλεψης για άνοδο κατά 3,6% και 0,4% αντίστοιχα. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχωρεί 0,1% έναντι του γεν, στα 149,63 γεν ανά δολάριο.

 

Λία Δεληγιάννη [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v