Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις σημερινές αποφάσεις της Fed, που εκτιμάται ότι θα προβλέψει διατήρηση των επιτοκίων σε υψηλά επίπεδα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Περιορίστηκε το εμπορικό έλλειμμα της Ιαπωνίας.

Πτωτικά οι ασιατικές αγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά την απόφαση της Kίνας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στα δάνεια διάρκειας ενός και πέντε ετών, ενώ οι επενδυτές προετοιμάζονται για τις σημερινές αποφάσεις της Fed.

Η αύξηση των τιμών του πετρελαίου που τροφοδοτεί τον πληθωρισμό εκτιμάται πως θα δημιουργήσει το σκηνικό για την Fed να προβλέψει πως τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα η Ιαπωνία ανακοίνωσε πως το εμπορικό της έλλειμμα περιορίστηκε τον Αύγουστο, ενώ οι εισαγωγές και εξαγωγές κατέγραψαν μικρότερη του αναμενόμενου πτώση. Επίσης, ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα αυξήθηκε για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2022.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,2% και κατά 0,54% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 33.063 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,33% ο Shanghai Composite στις 3.114 μονάδες, κατά 0,75% ο Hang Seng στις 17.862 μονάδες, κατά 0,19% ο Kospi στις 2.554 μονάδες και κατά 0,62% ο ASX στις 7.151 μονάδες.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v