Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Στο στόχαστρο της Κίνας μπαίνουν εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείες για λόγους κυβερνοασφάλειας. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ο OPEC+ που ακόμα δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία για την παραγωγή.

Μικτά πρόσημα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό κλάδο να δέχεται πιέσεις μετά τον ισχυρισμό των κινεζικών ρυθμιστικών αρχών πως η στηριζόμενη από την SoftBank Didi συνέλεξε παρανόμως προσωπικά δεδομένα χρηστών και διέταξε τα καταστήματα app να σταματήσουν να προσφέρουν την εφαρμογή της Didi. Η κίνηση αυτή ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά το ντεμπούτο της εταιρείας υπηρεσιών μεταφοράς με μίσθωση οχημάτων στην αγορά της Νέας Υόρκης. Το Πεκίνο, μάλιστα, ανακοίνωσε τη διενέργεια έρευνας κυβερνοασφάλειας και σε άλλες εισηγμένες στις ΗΠΑ εταιρείες.

Σταθεροποιητική η εικόνα στην Αυστραλία, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τις λιανικές πωλήσεις, που αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι αύξησης 0,1% σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Εν τω μεταξύ, στην Κίνα, ο δείκτης PMI υπηρεσιών Ιουνίου που καταρτίζει η Caixin/Markit, έδειξε επιβράδυνση σε χαμηλό 14 μηνών, στις 50,3 μονάδες, έναντι 55,1 μονάδες τον Μάιο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στον OPEC+, που δεν κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία για την πολιτική παραγωγής και θα συνεδριάσει εκ νέου σήμερα. Όπως ανέφεραν πηγές του Reuters, όλα τα μέλη εκτός από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα συμφώνησαν σε χαλάρωση των περιορισμών και παράτασή τους μέχρι το τέλος του επόμενου έτους.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινούνταν 0,1% υψηλότερα ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο υποχωρούσε κατά 0,6% στις 28.610 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,12% ο Shanghai Composite στις 3.514 μονάδες, κατά 0,58% ο CSI στις 5.051 μονάδες, απώλειες 0,77% για τον Hang Seng στις 28.094 μονάδες, o ASX σταθεροποιείται στις 7.586 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης Kospi ενισχύεται κατά 0,35% στις 3.293 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v