Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Η εκτόξευση πυραύλου από τη Β. Κορέα δημιουργεί αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές. Πολιτική συμφωνία για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας αναμένεται την Πέμπτη. Αμετάβλητα τα επιτόκια της Αυστραλίας.

Μικτά πρόσημα στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας και τα δημοσιεύματα που φέρουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν έτοιμο να κάνει «σημαντική ανακοίνωση», να πιέζουν Τόκιο, Κορέα και Κίνα, ενώ αντιθέτως ανοδικά κινείται η Αυστραλία, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της χώρας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκιά της.

Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γνωστοποίησε σήμερα πως η ΕΕ αναμένει να υπάρξει πολιτική συμφωνία την Πέμπτη για το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ ΕΕ και Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στις Βρυξέλλες.  

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,4% και κατά 0,24% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.007 μονάδες.

Πτώση 1,53% για τον δείκτη Hang Seng στις 25.393 μονάδες, 0,89% για τον CSI στις 3.618 μονάδες, 0,53% για τον Shanghai Composite στις 3.179 μονάδες και 0,71% για τον Kospi στις 2.377 μονάδες, ενώ αντιθέτως ο δείκτης ASX καταγράφει κέρδη 1,42% στις 5.808 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v