Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θετικά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Το "πράσινο φως" που έδωσε η Fed στις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες για αύξηση μερισμάτων και αγορά ιδίων μετοχών, δίνει ώθηση στα ασιατικά χρηματιστήρια, ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή στις κινήσεις των κεντρικών τραπεζών.

Ανοδικά κινούνται τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με ώθηση από τον τραπεζικό κλάδο, που πήρε «ανάσα» μετά τα αποτελέσματα των αμερικανικών stress tests από τη Fed, ενώ οι επενδυτές παρακολουθούν με προσοχή τις κινήσεις των Κεντρικών Τραπεζών, προετοιμαζόμενοι για το τέλος της χαλαρής νομισματικής πολιτικής σε Βρετανία, ΕΕ και Καναδά.

Η Federal Reserve ενέκρινε χθες την αύξηση των μερισμάτων και τις αγορές ιδίων μετοχών για όλα τα μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα των ΗΠΑ, σηματοδοτώντας ένα «σημείο καμπής» για τις μεγάλες αμερικανικές τράπεζες.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας ενισχύεται κατά 0,8%, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2015, και κατά 0,45% ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 20.221 μονάδες

Υψηλότερα κατά 0,84% ο δείκτης Hang Seng στις 25.900 μονάδες, κατά 0,9% ο ASX στις 5.848 μονάδες, κατά 0,57% ο Kospi στις 2.395 μονάδες, κατά 0,17% ο Shanghai Composite στις 3.178 και κατά 0,19% ο CSI στις 3.653 μονάδες

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v