Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο των αρνητικών συνεδριάσεων σε Wall Street και Ευρώπη. Το τέλος του φθηνού χρήματος "βλέπουν" οι επενδυτές. Πτώση και στην Κίνα παρά τα θετικά στοιχεία για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Ιουνίου.

Αρνητικό κλίμα στις ασιατικές αγορές
Πτωτικά τα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, ακολουθώντας τη χθεσινή πορεία των αντίστοιχων ευρωπαϊκών και αμερικανικών, με το δολάριο να συνεχίζει να υποχωρεί καθώς οι επενδυτές θεωρούν πως η εποχή του φθηνού χρήματος βαίνει προς το τέλος της.

Το αρνητικό κλίμα επηρέασε και τα κινεζικά χρηματιστήρια, παρά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα και τον τομέα υπηρεσιών τον Ιούνιο.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,7%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο καταγράφει πτώση 1,23% στις 19.971 μονάδες

Πτώση 1,46% για τον δείκτη ASX στις 5.770 μονάδες, απώλειες 0,83% για τον Hang Seng στις 25.749 μονάδες, 0,27% για τον Kospi στις 2,388 μονάδες, 0,1% για τον Shanghai Composite στις 3.185 μονάδες και 0,24% για τον CSI στις 3.660 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v