Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικά οι ασιατικές αγορές

Αποσαφήνιση των δημοσιονομικών πολιτικών του Τραμπ αναμένουν οι επενδυτές. Πιέσεις στα ασιατικά νομίσματα, μετά το ράλι του αμερικανικού δολαρίου σε υψηλό 14 ετών.

Κινήσεις σταθεροποίησης στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τις έντονες διακυμάνσεις των τελευταίων ημερών, με τους επενδυτές να προετοιμάζονται για υψηλότερο πληθωρισμό στις ΗΠΑ εν μέσω προσδοκιών για επεκτατικές δημοσιονομικές πολιτικές από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτό, σε συνδυασμό με την άνοδο του αμερικανικού δολαρίου σε υψηλό 14 ετών, πιέζουν τα ασιατικά νομίσματα και τις μετοχές, ιδιαίτερα σε Νότια Κορέα, Ταϊβάν και Ινδονησία, που φέτος είχαν δει μεγάλες εισροές, ιδιαίτερα μετά το αποτέλεσμα-σοκ του δημοψηφίσματος για το Brexit.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας παραμένει ουσιαστικά αμετάβλητος, ενώ οριακά στο «κόκκινο» έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.668 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,38% ο δείκτης ASX στις 5.399 μονάδες, κατά 0,35% ο δείκτης Kospi στις 1.967 μονάδες, κατά 0,28% ο Shanghai Composite στις 3.201 μονάδες και κατά 0,17% ο CSI στις 3.424 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,4% κινείται ο δείκτης Hang Seng στις 22.310 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v