Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτή εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια

Ανοδικά Κίνα και Ιαπωνία, πιέσεις στο Χονγκ Κονγκ. Σε υψηλό επτά μηνών το δολάριο. Ανησυχία για πιθανό εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας.

Η ενίσχυση του δολαρίου σε υψηλό εννέα μηνών λόγω του κινδύνου αύξησης του πληθωρισμού και των ελλειμμάτων που έστειλαν ακόμα υψηλότερα τα ομόλογα, πιέζει τους τίτλους των αναδυόμενων αγορών στην Ασία, ενώ το κλίμα επιβαρύνεται και από τους φόβους για τον κίνδυνο εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1%, ενώ με κέρδη 1,71% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.672 μονάδες.

Η άνοδος στο ιαπωνικό χρηματιστήριο αποδίδεται τόσο στην αποδυνάμωση του γεν, όσο και στα στοιχεία για το ιαπωνικό ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε κατά 2,2% το γ' τρίμηνο

Μικρά κέρδη στα κινεζικά χρηματιστήρια, με τους δείκτες Shanghai Composite και CSI να ενισχύονται κατά 0,11% στις 3.199 και 3.420 μονάδες αντίστοιχα, ενώ αντιθέτως πτώση 1,47% καταγράφει ο δείκτης Hang Seng στις 22.200 μονάδες, 0,48% ο ASX στις 5.420 μονάδες και 0,51% ο δείκτης Kospi στις 1.974 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v