Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Στην πολιτική που θα ακολουθήσει ο Ντόναλντ Τραμπ στρέφεται τώρα η προσοχή των αγορών. Φόβοι για εκροές κεφαλαίων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού αν αυξηθούν τα αμερικανικά επιτόκια.

Μικτή η εικόνα στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να φοβούνται πως τα υψηλότερα επιτόκια υπό τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, θα πυροδοτήσουν εκροές κεφαλαίων από την περιοχή.

Όπως σχολίαζε στο Reuters ο Koichi Yoshikawa της Standard Chartered Bank, «η προσοχή των αγορών στρέφεται στην πολιτική του Τραμπ μετά την αρχική βίαιη αντίδραση. Οι αγορές θεωρούν πως πιθανότατα θα προστατεύσει την εγχώρια οικονομία, ιδιαίτερα την παλαιά οικονομία. Αυτό εξηγεί γιατί ο Dow κινήθηκε ανοδικά ενώ ο Nasdaq πτωτικά».

Ο δείκτης MSCI Ασίσα-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1,4% , ενώ υψηλότερα κατά 0,18% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 17.374 μονάδες.

Απώλειες 1,23% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.558 μονάδες, 0,91% για τον Kospi στις 1.984 μονάδες, ενώ ο δείκτης ASX ενισχύεται κατά 0,7% στις 5.446 μονάδες, κατά 0,68% ο Shanghai Composite στις 3.192 μονάδες και κατά 0,62% ο CSI στις 3.411 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v