Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υψηλότερα η Σαγκάη μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας δημιουργούν προσδοκίες για περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής του Πεκίνου, ενώ την ίδια ώρα η ενίσχυση του γεν συνεχίζει να πιέζει τον Nikkei.

Μικτή η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια για μια ακόμα συνεδρίαση, με το Τόκιο να υποχωρεί λόγω της ενίσχυσης του γεν, αλλά την Κίνα να κινείται υψηλότερα μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για τον πληθωρισμό που παραπέμπουν σε σταθεροποίηση των τιμών.

Τα στοιχεία παρέμειναν αμετάβλητα τον Μάρτιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, αλλά ήταν χαμηλότερα απ' όσο προέλβεπαν οι αναλυτές, με αποτέλεσμα οι επενδυτές να αναμένουν περαιτέρω χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από το Πεκίνο.

Εν τω μεταξύ, η πρόσφατη υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γεν έχει σημάνει συναγερμό στους επενδυτές, οι οποίοι αναμένουν άμεση παρέμβαση του Τόκιο στην αγορά συναλλάγματος.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 1,3%, ενώ χαμηλότερα κατά 0,63% κινείται ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 15.719 μονάδες.

Κατά 0,16% υποχωρεί ο δείκτης ASX στις 5.010 μονάδες, κατά 0,15% ο δείκτης Kospi στις 1.969 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,56% ενισχύεται ο δείκτης Hang Seng στις 20.484 μονάδες, ο δείκτης Shanghai Composite καταγράφει κέρδη 2% στις 3.045 μονάδες και 1,9% ο δείκτης CSI στις 3.246 μονάδες.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v