Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Πιέσεις στις περισσότερες ασιατικές αγορές, λόγω της πτώσης των τιμών των εμπορευμάτων και των αδύναμων οικονομικών στοιχείων από την Κίνα.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται οι περισσότερες ασιατικές αγορές, καθώς η «βουτιά» στις τιμές των εμπορευμάτων σε συνδυασμό με στοιχεία που δείχνουν επιβράδυνση της ζήτησης στην Κίνα περιορίζουν τη διάθεση των επενδυτών για τοποθέτηση σε τίτλους υψηλότερου κινδύνου.

Αντιθέτως, θετικά πρόσημα εμφανίζουν τα κινεζικά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να ελπίζουν πως θα υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης, μετά τα αδύναμα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τις τιμές παραγωγού, αλλά και τα αδύναμα στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρεί κατά 0,3%, ενώ με απώλειες 0,98% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.301 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,29% ο δείκτης Hang Seng στις 21.842 μονάδες, κατά 0,55% ο δείκτης ASX στις 5.129 μονάδες και κατά 0,04% ο δείκτης Kospi στις 1.948 μονάδες, ενώ αντιθέτως κατά 0,12% ενισχύεται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.474 μονάδες και κατά 0,45% ο δείκτης CSI στις 3.639 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v