Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μικτές τάσεις στις ασιατικές, με Fed και EKT στο επίκεντρο

Στο επίκεντρο της προσοχής παραμένουν οι επόμενες κινήσεις της Fed και της ΕΚΤ. Τα απογοητευτικά στοιχεία για τον τομέα υπηρεσιών της Κίνας δεν φάνηκε να "ενοχλούν" τους επενδυτές.

Μικτή και σήμερα η εικόνα στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά τα χθεσινά σχόλια της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen, που ενισχύουν το ενδεχόμενο αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων αυτόν τον μήνα, ενώ η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στη σημερινή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, οι traders δεν φάνηκε να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για τον τομέα των υπηρεσιών της Κίνας, που έδειξαν επιβράδυνση τον Νοέμβριο. Συνήθως τα αδύναμα στοιχεία δημιουργούν αισιοδοξία για κρατικές παρεμβάσεις, δίνοντας στήριξη στις κινεζικές μετοχές.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,5%, ενώ ο δείκτης Nikkei έκλεισε ουσιαστικά αμετάβλητος (+0,01%) στις 19.939 μονάδες.

Χαμηλότερα κατά 0,12% ο δείκτης Hang Seng στις 22.453 μονάδες, κατά 0,53% ο δείκτης ASX στις 5.276 μονάδες και κατά 0,76% ο δείκτης Kospi στις 1.994 μονάδες, ενώ αντιθέτως υψηλότερα κατά 0,8% κινείται ο δείκτης Shanghai Composite στις 3.565 μονάδες και κατά 0,4% ο δείκτης CSI στις 3.736 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v