Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στις ασιατικές αγορές μετά τον Ντράγκι

Δεν "άρεσαν" στις ασιατικές αγορές οι ανακοινώσεις Ντράγκι για το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, ενώ η προσοχή στρέφεται τώρα στις επόμενες κινήσεις της Fed.

Πτώση στα κυριότερα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το πακέτο που ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δεν ανταποκρίθηκε στις υψηλές προσδοκίες των αγορών, με αποτέλεσμα το ευρώ να καταγράψει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο των τελευταίων σχεδόν επτά ετών.

Οι επενδυτές στρέφουν τώρα την προσοχή τους στις ΗΠΑ και στη σημερινή ανακοίνωση των στοιχείων για την απασχόληση, που εκτιμάται ότι θα ισχυροποιήσει τις προσδοκίες για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων φέτος -εκτός και αν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 0,8% ενώ με απώλειες 2,18% έκλεισε ο δείκτης Nikkei του Τόκιο στις 19.504 μονάδες.

Πτώση 1,43% για τον δείκτη ASX στις 5.201 μονάδες, 0,89% για τον δείκτη Hang Seng στις 22.216 μονάδες και 0,99% για τον δείκτη Kospi στις 1.974 μονάδες, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite έκλεισε με απώλειες 1,7% στις 3.524 μονάδες και ο CSI με 1,9% στις 3.677 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v