Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε χαμηλό μήνα οι ασιατικές αγορές

Η προοπτική αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων σε συνδυασμό με την επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας επιβαρύνουν τους τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Σε χαμηλό ενός μήνα κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς το φάσμα του υψηλότερου κόστους δανεισμού στις ΗΠΑ και ο χαμηλότερος ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας επιβαρύνουν τους τίτλους υψηλότερου ρίσκου.

Ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας υποχωρούσε κατά 1%, ενώ ο δείκτης Nikkei του Τόκιο, που νωρίτερα υποχωρούσε κατά 0,3%, έκλεισε τελικά να κλείσει 0,15% υψηλότερα στις 19.671 μονάδες.

Πτώση 1,16% για τον Hang Seng στις 22.463 μονάδες, 1,44% για τον δείκτη Kospi στις 1.995 μονάδες και 0,44% για τον δείκτη ASX στις 5.157 μονάδες, ενώ ουσιαστικά αμετάβλητοι παραμένουν οι κινεζικοί δείκτες Shanghai Composite και CSI στις 3.646 και 3.842 μονάδες αντίστοιχα.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό της Κίνας, που τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στο 1,3% έναντι του 1,5% που ανέμεναν οι αναλυτές.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v