Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Με το δεξί η νέα χρονιά για τις ασιατικές αγορές

Θετικό πρόσημο και περιορισμένος όγκος συναλλαγών στην πρώτη συνεδρίαση του έτους για τις αγορές της Ασίας. Κλειστά τα χρηματιστήρια σε Τόκιο, Κίνα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και Νέα Ζηλανδία. Συνεχίζεται το ράλι του δολαρίου.

Με σύμμαχο την ισχυρή πορεία της αμερικανικής οικονομίας, την «υπομονή» της Fed ως προς την αύξηση των επιτοκίων και τη συνεπακόλουθη ανοδική πορεία του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο 5 ετών, οι ασιατικές αγορές ξεκινούν ανοδικά τη νέα χρονιά.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,82% στις 23.797 μονάδες με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον ενεργειακό αλλά και τον χρηματοοικονομικό κλάδο. Ο αυστραλιανός ASX έκλεισε με άνοδο 0,49% στις 5415 μονάδες. Ακόμη και στο χρηματιστήριο της Ινδονησίας ο Jakarta Composite έκλεισε με άνοδο 0,3% παρά τα απογοητευτικά οικονομικά μεγέθη με τη μείωση των εξαγωγών κατά περίπου 15% σε ετήσια βάση το Νοέμβριο.

Ο όγκος συναλλαγών πάντως είναι ιδιαίτερα χαμηλός καθώς οι αγορές σε Τόκιο, Κίνα, Ταϊβάν, Ταϊλάνδη, Φιλιππίνες και Νέα Ζηλανδία είναι κλειστές.  

Το ιαπωνικό νόμισμα υποχωρεί στα 120,44 γεν έναντι του δολαρίου, ενώ πτωτικά κινείται και το ευρώ, στα 1,2035 δολ. που είναι και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 4,5 ετών.

Στο στόχαστρο βρίσκεται η μετοχή της Kaisa Group Holdings της οποίας η διαπράγματευση έχει ανασταλεί καθώς η κινεζική κατασκευαστική δεν ανταποκρίθηκε στην πληρωμή τραπεζικού δανείου με αποτέλεσμα και την παραίτηση του προέδρου της εταιρείας την παραμονή της πρωτοχρονιάς

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v