Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διορθωτικές κινήσεις στις αγορές της Ασίας

Ρευστοποιήσεις κερδών στα χρηματιστήρια της Ασίας μετά το μίνι ράλι των τελευταίων συνεδριάσεων. Σε κλοιό πιέσεων και πάλι ο μεταλλευτικός κλάδος καθώς υποχωρούν οι τιμές των εμπορευμάτων. Κλειστό το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Αρνητικά πρόσημα και ιδιαίτερα χαμηλό όγκο συναλλαγών λόγω της εθνικής αργίας στην Ιαπωνία είναι η εικόνα που παρουσιάζουν οι χρηματιστηριακές αγορές της Ασίας.

Συγκεκριμένα, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί κατά 0,34% στις 23.329 μονάδες. Ο κορεατικός Kospi έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,21% στις 1939 μονάδες και ο αυστραλιανός ASX με απώλειες 1,07% στις 5356 μονάδες.

Στην κινεζική αγορά, ο Shanghai Composite υποχωρεί κατά 2,96% στις 3035 μονάδες και ο CSI 300 κατά 2,05% στις 3324 μονάδες.

«Όλοι εκτιμούσαν πως το ράλι του κλάδου εμπορευμάτων θα ήταν βραχυπρόθεσμο» εξηγεί ο Ryan Huang της IG και συμπλήρωσε: «Δεν ήταν βιώσιμο καθώς τα θεμελιώδη δεν είχαν αλλάξει σημαντικά. Οι επενδυτές βλέπουν το ράλι των τελευταίων ημερών ως ευκαιρία να ρευστοποιήσουν κέρδη»

Η μετοχή της BHP Biliton της μεγαλύτερης μεταλλευτικής εταιρείας, βούλιαξε κατά 3,5% ενώ τις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις είχε καταγράψει συνολικά κέρδη 9%. Η τιμή του σιδηρομεταλλεύματος άλλωστε, υποχώρησε κατά 1,8% στην κινεζική αγορά και βρίσκεται πλέον  στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2009.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v