Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Χαμηλότερα οι ασιατικές αγορές

Με ψυχραιμία αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές στην «βουτιά» της Wall Street, καθώς οι απώλειες που κατέγραψαν δεν ξεπέρασαν το 1%. Απόλυτη "αυτοσυγκράτηση" για Nikkei με απώλειες 0,69%, πτώση 1% για Κίνα.

Με ψυχραιμία αντέδρασαν οι ασιατικές αγορές στην χθεσινοβραδινή «βουτιά» της Wall Street, καθώς οι απώλειες που κατέγραψαν δεν ξεπέρασαν το 1%, με αρνητική εξαίρεση την αγορά του Χονγκ Κονγκ. 

Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εταιρειών κοινής ωφέλειας, λόγω των ανησυχιών ότι η οικονομική κρίση πλήττει την εταιρική κερδοφορία, αλλά και οι τράπεζες, όμως οι εταιρείες που σχετίζονται με την κατανάλωση κινούνται υψηλότερα.

Σε διαδικασία σχεδόν "ολικής επαναφοράς" η αγορά της Ιαπωνίας, με τον Nikkei να "κλείνει" με απώλειες 0,69%, κατορθώνοντας να "μαζέψει" τις ενδοσυνεδριακές απώλειές του, που τον οδηγήσαν σε χαμηλό 26 ετών. Αρκετά ψύχραιμη, με δεδομένο τον καταιγισμό αρνητικών ειδήσεων  και οι επενδυτές στην κινεζική αγορά, με τον Shanghai Composite να υποχωρεί 1%.

Πτώση 0,3% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ο οποίος έχει χάσει το 20% από την αρχή του 2009. Απώλειες 0,96% για τον ASX στην αγορά της Αυστραλίας, ενώ θετική έκπληξη αποτελεί η αγορά της Ν. Κορέας, με τον δείκτη Kospi να σημειώνει κέρδη 0,66%.

Ο "μεγάλος χαμένος" της σημερινής συνεδρίασης είναι η αγορά του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 2,01%, δεχόμενος ισχυρές πιέσεις από τον τίτλο της HSBC, καθώς σημείωσε απώλειες που ξεπέρασαν το 18%.

Σε πραγματική "βουτιά" δεικτών αλλά και επενδυτικών διαθέσεων αποδείχθηκε η συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, με τους βασικούς δείκτες να υποχωρούν σε χαμηλά αρκετών ετών. Ο δείκτης Dow Jones έκλεισε στις 6.763,29 μονάδες με απώλειες 4,24%, ενώ πτώση της τάξης του 4,66% στις 700,82 μονάδες κατέγραψε ο δείκτης S&P 500. Ο δείκτης Nasdaq υποχώρησε κατά 3,99% και ολοκλήρωσε την συνεδρίαση στις 1.322,85 μονάδες.

Διαθέσεις αντίδρασης καταγράφονται, αυτήν την ώρα, στα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να ενισχύεται 0,7%, τον FTSE 100 να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,6% και τον CAC 40 να κινείται 1,2% υψηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v