Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Μικτή" εικόνα στην Ασία

Μικτή η εικόνα των ασιατικών αγορών, με Ιαπωνία, Κίνα και Αυστραλία να κινούνται σε θετικό έδαφος, ενώ πτωτική πορεία ακολούθησαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Νοτίου Κορέας.

Εκ διαμέτρου αντίθετη πορεία ακολούθησαν τα κορυφαία ασιατικά χρηματιστήρια, καθώς η πτώση του γεν στήριξε τους εξαγωγικούς ομίλους της Ιαπωνίας, ενώ η ανακοίνωση για συρρίκνωση του ΑΕΠ της Ταϊβάν υψηλότερα του 8%, επανέφερε στο προσκήνιο την αγωνία για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Στα θετικά για τις αγορές, οι κινήσεις της Κίνας για αύξηση των μέτρων για ενίσχυση της οικονομίας.

"Σε ορισμένες περιπτώσεις αρχίζει να υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ", υποστηρίζει στο Bloomberg, ο κ. Nader Naeimi, διαχειριστής κεφαλαίων στην AMP Capital Investors, με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 85 δισ. δολαρίων.

Κέρδη 0,9% για τον ευρύτερο δείκτη MSCI Ασίας-Ειρηνικού, ενώ κέρδη πλησίον του 0,31% σημείωσε ο Nikkei στην αγορά του Τόκιο. Σε ανάλογα κερδοφόρα πορεία κινήθηκε η αγορά της Αυστραλίας, με τον δείκτη ASX να ενισχύεται 1,05%, ενώ κέρδη 0,80% σημείωσε ο Shanghai Composite στην Κίνα.

Στον αντίποδα σε πτωτική πορεία βρέθηκαν οι αγορές Χονγκ Κονγκ και Ν. Κορέας, με τους δείκτες Hang Seng και Kospi να αποδυναμώνονται 0,34% και 0,55% αντίστοιχα.

Σταθεροποιητικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση της Τετάρτης στην Wall Street, με σαφή στήριξη από την ανακοίνωση νέου "πακέτου" στήριξης της στεγαστικής αγοράς των ΗΠΑ, η συνολική αξία του οποίου -συμπεριλαμβανομένων και των κεφαλαίων που λαμβάνουν Freddie Mac και Fannie Mae- άγγιξε τα 275 δισ. δολάρια.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε οριακά 0,04% στις 7.555,63 μονάδες. Αντίθετα, ο S&P υποχώρησε οριακά 0,10% στις 788,42 μονάδες και ο Nasdaq 0,18% στις 1.467,97 μονάδες.

Σε πτωτική τροχιά κινούνται, αυτήν την ώρα, τα futures των ευρωπαϊκών αγορών, με τον DAX 30 να υποχωρεί κατά 31 μονάδες, τον FTSE 100 να αποδυναμώνεται πλησίον των 11 μονάδων και τον CAC 40 να κινείται 23 μονάδες χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v