Άνοδος 0,29% στο Ενεργητικό των Αμοιβαίων Κεφαλαίων την Παρασκευή

Η αυξητική κίνηση προήλθε τόσο από θετικές αποδόσεις, όσο και από αισθητή άνοδο μεριδίων 0,04%, που αντιστοιχούν σε νέες έντονες ημερήσιες εισροές αξίας 6,105 εκατ. €.

  • του Κώστα Σιαμπράκου*

Ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON) για την αγορά των Α/Κ την Παρασκευή 19/1/2018

Σημειώνοντας νέα άνοδο Ενεργητικού της τάξεως του 0,29%, η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων την Παρασκευή ανήλθε σε 6,872 δις €, πλησιάζοντας και πάλι τα υψηλά του μήνα (όλα δείχνουν ότι εντός της εβδομάδας το Ενεργητικό θα καταγράψει νέα υψηλά).

Η αυξητική κίνηση προήλθε τόσο από θετικές αποδόσεις, όσο και από αισθητή άνοδο μεριδίων 0,04%, που αντιστοιχούν σε νέες έντονες ημερήσιες εισροές αξίας 6,105 εκατ. €.

Το πρόσημο της αγοράς ήταν θετικό κατά 0,17%, παρά την ανομοιογένεια των Α/Κ. Από τις 20 κατηγορίες, οι 11 έκλεισαν με κέρδη οι 8 με ζημίες και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση άνοδο καθαρών τιμών ηγήθηκαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 1,16%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με 1,14% και τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με 0,45%.

Στον αντίποδα σε μέσες απώλειες ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομένων Αγορών με -0,41%, το ένα Α/Κ που δραστηριοποιείται σε κρατικά ομόλογα Αναπτυσσομένων Χωρών με -0,23% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με -0,20%.

Κινητικότητα εκ μέρους των μεριδιούχων υπήρξε σε όλες τις κατηγορίες των Α/Κ και ήταν αρκετά αυξημένη σε σχέση με τις προηγούμενες δύο ημέρες. Η επενδυτική ψυχολογία χαρακτηρίζεται ως θετική. Η μεγαλύτερη αξία εισροών ‘έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων με 3,223 εκατ. €, στα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 2,448 εκατ. €, στα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 624 χιλ. € και στα Μικτά Α/Κ με 461 χιλ. €.

Αντιθέτως, σε εκροές ξεχώρισαν τα Α/Κ Διαχείρισης Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 883 χιλ. €, τα Ομολογιακά Α/Κ Κρατικά Αναπτυγμένων Χωρών με 167 χιλ. € και στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 142 χιλ. €.

Η άνοδος του Ενεργητικού σε σχέση με την έναρξη του έτους ανέρχεται σε 3,24%. Τα μερίδια έχουν σημειώσει αύξηση 0,83%, οι δε εισροές είναι έντονες και αγγίζουν τα 73,231 εκατ. €.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών. Επεξεργασία στοιχείων: Κώστας Σιαμπράκος

*Ο Κώστας Σιαμπράκος είναι Σύμβουλος Αμοιβαίων Κεφαλαίων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v