ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

ΕΜΠ: Τι εκτιμά η Solidus για τα μεγέθη 2008-11

ΕΜΠ: Τι εκτιμά η Solidus για τα μεγέθη 2008-11

Η εικόνα των λογιστικών καταστάσεων της Εμπορικής Τράπεζας για τα έτη 2008 – 2011 θα διαφέρει ποιοτικά από τις καταστάσεις των ετών 2006–2007 και αυτό είναι πιθανό να αποτυπωθεί και στην κεφαλαιοποίησή της, εκτιμά η Solidus Χρηματιστηριακή σε ανάλυσή της. Τι εκτιμά για το 2007.

Epsilon Net: Περιορισμένο ρίσκο λέει η Κύπρου ΑΧΕ

Epsilon Net: Περιορισμένο ρίσκο λέει η Κύπρου ΑΧΕ

Μια ”επενδυτική ιδέα περιορισμένου ρίσκου για την ΕΝ.Α.” χαρακτηρίζει η Κύπρου Χρηματιστηριακή την Epsilon Net, για την οποία δίνει ενδεικτική τιμή στα 3,67 ευρώ ανά μετοχή. Ποια θεωρεί ισχυρά και αδύνατα σημεία της εταιρίας, πού βλέπει ευκαιρίες και ρίσκο. Τι προβλέπει για τα μεγέθη του 2007 και του 2008.

Δήμητρα: Με discount 45% η επενδυτική του ΧΑΚ

Δήμητρα: Με discount 45% η επενδυτική του ΧΑΚ

Eπενδυτική εταιρεία με discount υψηλότερο του 40%! Πρόκειται για τη Δήμητρα Επενδυτική, τη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου στην Κύπρο, στην οποία η εσωτερική αξία της μετοχής υπολογιζόταν γύρω στο 1,27 ευρώ ανά μετοχή. Η ιστορία, το προφίλ και η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου της εισηγμένης.

Βασιλικό - Muskita: Δύο ελκυστικά κυπριακά growth

Βασιλικό - Muskita: Δύο ελκυστικά κυπριακά growth

Kαθώς ο τουρισμός χάνει μερίδια αγοράς τον ρόλο των ατμομηχανών της κυπριακής οικονομίας, έχουν λάβει οι τομείς των διεθνών εταιρειών και των κατασκευών. Στις εταιρείες που αναμφίβολα θα ωφεληθούν σε ένα τέτοιο περιβάλλον συγκαταλέγονται οι εισηγμένες στο ΧΑΚ Τσιμεντοποιία Βασιλικού και Muskita (προϊόντα διέλασης αλουμινίου).

Louis: Τα οφέλη της αναδιάρθρωσης

Louis: Τα οφέλη της αναδιάρθρωσης

Όσοι νομίζουν ότι η πτωτική πορεία των φετινών κερδών του κυπριακού ομίλου Louis θα προέλθει από τις επιπτώσεις λόγω της βύθισης του SEA DIAMOND, πέφτουν έξω. Ήδη το ποσό αυτό ξεπεράστηκε φέτος από την επίτευξη υψηλότερων έκτακτων κερδών ύψους 20,7 εκατ. €.

Το growth story της κυπριακής A.L. Prochoice

Eταιρεία μικρής κεφαλαιοποίησης, ευρείας διασποράς και υψηλής εμπορευσιμότητας η κυπριακή A.L. Prochoice διαπραγματεύεται στην Εναλλακτική (Παράλληλη) Αγορά του ΧΑΚ. Η διάρθρωση του χαρτοφυλακίου. Η στρατηγική, οι προβλέψεις, το story των ακινήτων και οι αποτιμήσεις.

Κυπριακά growth stories: H Ocean Tankers

Τα ”κλειδωμένα” κέρδη-ρεκόρ βάση συμβολαίων, το ”χρυσάφι” των διπύθμενων πλοίων και ο ρόλος της οικογένειας Χατζηιωάννου στην Οcean Tankers που συγκαταλέγεται πλέον στον FTSE International της Σοφοκλέους.

Σωλ. Κορίνθου: Χαμηλότερη αποτίμηση από τη Merit

Στα 8,36 ευρώ από 8,46 ευρώ πριν περικόπτει την τιμή–στόχο για τη μετοχή της Σωληνουργεία Κορίνθου η Merit σε ανάλυση με ημερομηνία 14 Νοεμβρίου, στην οποία υποβαθμίζει τη σύσταση σε ”accumulate” λόγω της πρόσφατης ανόδου της μετοχής. Για το σύνολο του τρέχοντος έτους η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη της εταιρίας θα τρέξουν με ρυθμό 28,83%, ενώ οι πωλήσεις με 23,14%.

ΕΥΑΘ: Στα 11,53 € η δίκαιη τιμή από VRS

Στα 11,53 ευρώ ανά μετοχή θέτει τη δίκαιη τιμή για την ΕΥΑΘ η Valuation & Research Specialists σε ανάλυσή της με ημερομηνία 29/10. Μεταξύ άλλων, η VRS σημειώνει πως η νέα γεωγραφική επέκταση, η νέα τιμολογιακή πολιτική και η σταθερά αυξανόμενη πελατειακή βάση στο υφιστάμενο δίκτυο είναι μεταξύ των κυριότερων ”οδηγών” της αύξησης των εσόδων της εταιρίας βραχυπρόθεσμα.

FG Europe: Στα 3,95 € η δίκαιη τιμή από VRS

Στα 3,95 ευρώ ανά μετοχή, από 3,32 ευρώ προηγουμένως, αυξάνει τη δίκαιη τιμή για την FG Europe η VRS, με έκθεσή της στις 15/10, στην οποία εκτιμάται ότι ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης του κύκλου εργασιών την περίοδο 2006-2011 θα διαμορφωθεί στο 3,63% και στο 40,09% ο μέσος ετήσιος ρυθμός αύξησης των EBITDA.

Κύπρου: Υψηλότερη τιμή-στόχος από ΒΕΤΑ Sec

Αλουμύλ: Νέα τιμή στα 7,36 ευρώ από Beta

Druckfarben: Με ”overweight” ξεκινά κάλυψη η Beta

Kαλπίνης: Τιμή-στόχος τα 11,49 ευρώ από Merit

ΒΕΤΑ: Αγοραστική ευκαιρία η όποια αδυναμία στο ΧΑ

Κανάκης: Στα 3,42€ αυξάνει την τιμή η Πεντεδέκας

Αλουμύλ: Δίκαιη τιμή στα 6,38 ευρώ βλέπει η VRS

Αλουμύλ: Έναρξη κάλυψης από Beta Securities

FG Europe: Δίκαιη τιμή στα 3,32 ευρώ βλέπει η VRS

ΚΡ Ι- ΚΡΙ: Τιμή στόχος τα 4,96 ευρώ από Praxis

v