Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

RBS: Της "αρέσουν" Coca Cola και ΟΤΕ

Μεγάλο μέρος του upside στην περιφέρεια έχει ολοκληρωθεί, αλλά η χρηματοπιστωτική κατάσταση στην περιοχή μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω προσφέροντας μεγαλύτερη αξία έναντι των αγορών του πυρήνα, εκτιμά η RBS. Προτείνει Coca Cola και ΟΤΕ.

RBS: Της αρέσουν Coca Cola και ΟΤΕ

Η περιφέρεια της Ευρώπης ανακάμπτει, υποστηρίζει σε ανάλυσή της η RBS. Σημειώνει πως τα τελευταία στοιχεία δείχνουν ότι η ανάπτυξη και τα στοιχεία των προϋπολογισμών είναι θετικότερα, οι μεταρρυθμίσεις έρχονται και οι οίκοι αξιολόγησης αρχίζουν να αναβαθμίζουν το κρατικό χρέος κάνοντας ευκολότερη την αναχρηματοδότηση τόσο των χωρών, όσο και των επιχειρήσεων.

Οι εξελίξεις τρέχουν, λέει η βρετανική τράπεζα σε μια στιγμή όπου οι επενδυτές επιστρέφουν στην περιφέρεια. Το κύμα όμως έχει κινηθεί πολύ γρήγορα; Εκτιμούμε πως όχι, απαντά η RBS. Μεγάλο μέρος του upside έχει ολοκληρωθεί, αλλά η χρηματοπιστωτική κατάσταση στην περιοχή μπορεί να βελτιωθεί περαιτέρω προσφέροντας μεγαλύτερη αξία έναντι των αγορών του πυρήνα.

Η RBS κάνει και μια σειρά επενδυτικών προτάσεων. Σε αυτές περιλαμβάνει το senior χρέος τραπεζών της περιοχής, όπως NNVA, Banco Popular, Unicredit και Bank of Ireland.

Από τις μετοχές η προτίμηση είναι σε Coca Cola και ΟΤΕ καθώς και σε τίτλους όπως Telefonica, Gas Natural, Iberdrola και Lottomatica.

Σε ό,τι αφορά τα εταιρικά ομόλογα, περιλαμβάνονται αυτά των ΦΑΓΕ και Frigoglass, της Γιούλα αλλά και των Cirsa, ENCE, IVS, Buzzi Unicem και Sisal.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v