Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Στα €16,8 η νέα αυξημένη τιμή από Alpha Fin.

H αναβάθμιση της τιμής στόχου πραγματοποιείται λόγω του βελτιωμένου ρυθμιστικού περιβάλλοντος για τη συνέχεια, αλλά και των προοπτικών για μερική ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, που θα «ξεκλειδώσει» αξία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικό rerating.

ΔΕΗ: Στα €16,8 η νέα αυξημένη τιμή από Alpha Fin.
Σε αύξηση της τιμής-στόχου για την ΔΕΗ στα 16,8 ευρώ από 12,7 ευρώ προηγουμένως προχώρησε η Alpha Finance με έκθεσή της στις 22/1, στην οποία διατηρεί αμετάβλητη τη σύσταση "outperform".

Όπως επισημαίνει η χρηματιστηριακή, η αναβάθμιση της τιμής στόχου πραγματοποιείται λόγω του βελτιωμένου ρυθμιστικού περιβάλλοντος για τη συνέχεια, αλλά και των προοπτικών για μερική ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, που θα «ξεκλειδώσει» αξία και θα μπορούσε να οδηγήσει σε σημαντικό rerating.

Η Alpha Finance εκτιμά πως τα κέρδη ανά μετοχή της ΔΕΗ για τη χρήση του 2014 θα αυξηθούν κατά περισσότερο από 200% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους, καθώς οι όγκοι αναμένεται να είναι για μια ακόμα φορά ισχνοί και τα τιμολόγια αμετάβλητα.

Σε ότι αφορά τα ρίσκα, η Alpha Finance τονίζει πως η Ελλάδα έχει επιτύχει πολλά τα τελευταία χρόνια, ενώ οι ενδείξεις ανάκαμψης είναι ήδη ορατές σε πολλές εισηγμένες εταιρείες. Ωστόσο, η ανεργία-ρεκόρ και η «βουτιά» του διαθέσιμου εισοδήματος επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό το ήδη εύθραυστο πολιτικό περιβάλλον. Αφού οι ιδιωτικοποιήσεις είναι, πάνω απ' όλα, πολιτικό ζήτημα, η χρηματιστηριακή τονίζει πως η πώληση του δικτύου και των παραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ θα μπορούσε να καθυστερήσει εάν υπάρξει επιδείνωση του πολιτικού κλίματος στην Ελλάδα. Επιπλέον, το συνδικάτο των εργαζομένων της ΔΕΗ αντιτίθεται στα σχέδια της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση και έχει ήδη προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v