Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Γιατί το Ριάντ «έριξε μαύρο» στις τουρκικές... σαπουνόπερες!

Γιατί το Ριάντ «έριξε μαύρο» στις τουρκικές... σαπουνόπερες!

Το ρήγμα της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία μεταφέρθηκε και στις οθόνες της τηλεόρασης. Ο έλεγχος των μέσων ενημέρωσης από την κυβέρνηση και γιατί οι κινήσεις της Αγκυρας δυσαρεστούν όλο και περισσότερο.

Γιατί τα mega deal σπάνε όλα τα κοντέρ

Γιατί τα mega deal σπάνε όλα τα κοντέρ

Πρωτοφανές το μέγεθος των επιχειρηματικών συμφωνιών μεγάλου μεγέθους. Εσπασαν το φράγμα του 1,2 τρισ. δολαρίων το πρώτο τρίμηνο παρά τους φόβους εμπορικού πολέμου. Ο ρόλος των μεγάλων τραπεζών, τα private equity funds και η κόντρα Ουάσιγκτον-Πεκίνου.

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και το μεγάλο παράδοξο

Η αναζήτηση εξωγήινης ζωής και το μεγάλο παράδοξο

Μετά από σχεδόν 70 χρόνια αναζητήσεων, τίποτα δεν έχει βρεθεί και το ερώτημα «πού είναι όλοι;» παραμένει αναπάντητο. Οι επιστήμονες όμως δεν το έχουν βάλει κάτω και ξεκινούν νέα προγράμματα αναζήτησης.

Ποδοσφαιρικό success story στήνει ο Ερντογάν

Ποδοσφαιρικό success story στήνει ο Ερντογάν

Οι μεγάλες τρεις ομάδες της Κωνσταντινούπολης και οι οπαδοί τους έχουν γίνει στο παρελθόν μεγάλος μπελάς για τον Τούρκο Πρόεδρο. Γι' αυτό προσπαθεί, μέσα από τη Μπασάκσεχιρ να χτίσει ένα νέο πρωταθλητή.

Ο αγώνας για να κατανοήσουμε την Ανταρκτική

Ο αγώνας για να κατανοήσουμε την Ανταρκτική

Μια περιοχή που καταγράφεται τριπλάσια αύξηση θερμοκρασίας απ’ ότι στην υπόλοιπη Γη προσπαθούν να ερευνήσουν οι επιστήμονες. Το ραγδαία μεταβαλλόμενο περιβάλλον και πώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί απειλή για το σύνολο του πλανήτη.

Oι ΗΠΑ, η Κίνα και το πόκερ με την Κορέα

Αυτό που επιδιώκει ο Κιμ από τις συνομιλίες με ΗΠΑ είναι να αναγνωριστεί η Β. Κορέα ως πυρηνική δύναμη. Το παιχνίδι της μετάθεσης ευθυνών και οι φόβοι της Κίνας. Γιατί απαιτείται συμφωνία Πεκίνου-Ουάσιγκτον.

Η Ρωσία και η ηθική χρεοκοπία της Δύσης

Η μηχανή εξόρυξης πλούτου του Πούτιν δεν θα λειτουργούσε χωρίς τη συνενοχή των δυτικών χωρών. Τα στραβά μάτια ΗΠΑ και Βρετανίας στο ξέπλυμα χρήματος και τα Panama Papers. Γιατί δεν αρκούν οι απελάσεις διπλωματών.

Οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών διχάζουν τη Γερμανία

Στην ήδη διαιρεμένη κυβέρνηση, κάποιοι πιέζουν για σκληρή γραμμή κατά της Ρωσίας, ενώ άλλοι προκρίνουν συγκράτηση. Το τεκμήριο της αθωότητας και ο κίνδυνος να «παραπατήσουμε» σε ένα νέο ψυχρό πόλεμο.

Oι Βρυξέλλες ετοιμάζουν... επιδρομή στα ταμεία της ΕΚΤ

Η Κομισιόν εξετάζει μεθόδους να αξιοποιήσει τα κέρδη της Κεντρικής Τράπεζας, ως έναν γρήγορο τρόπο άντλησης χρημάτων για τον κοινό ευρωπαϊκό «κουμπαρά». Η «μαύρη τρύπα» του Brexit και η κόντρα μεταξύ των κρατών-μελών.

Τα δύο λάθη που κάνουν οι αγορές με την Ιταλία

Κανένας από τους πιθανούς σχηματισμούς για την επόμενη κυβέρνηση της χώρας δεν φαίνεται να οδηγεί σε δημοσιονομική πειθαρχία. Οι προεκλογικές υποσχέσεις, οι προσδοκίες από τον Μάριο Ντράγκι και η στάση των αγορών.

Η σφήνα Λαγκάρντ στην κόντρα για τη μεταρρύθμιση της E.E.

Οι εκλογές στην Αίγυπτο φέρνουν «τον αραβικό χειμώνα»

Ο έρωτας των αμερικανών με τα όπλα

Πώς η κρίση εξέθεσε τους οικονομολόγους

Το προεκλογικό τζογάρισμα Ερντογάν απειλεί την οικονομία

Τα μυστικά του «δείκτη φόβου» των αγορών

Η αντίδραση των αναλυτών στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας

Οι φανεροί πράκτορες του Πούτιν και η νέα κατασκοπεία

Ο εμπορικός πόλεμος μεγαλύτερος φόβος για τους αναλυτές

Μπουμ στις παγκόσμιες αγορές με deals 1 τρισ. δολαρίων!

v