Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Τα ρομπότ φέρνουν... επανάσταση στις αγροτικές καλλιέργειες

Τα ρομπότ φέρνουν... επανάσταση στις αγροτικές καλλιέργειες

Η μείωση του κόστους παραγωγής είναι η βασική στόχευση των start up, που θέλουν να ανατρέψουν όλα τα δεδομένα στην γεωργία. Πώς λειτουργεί η τεχνολογία και ποιο είναι το βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει.

Οι κεντρικοί τραπεζίτες τα έκαναν… μαντάρα

Οι κεντρικοί τραπεζίτες τα έκαναν… μαντάρα

Η πολιτική των κεντρικών τραπεζών δοκιμάστηκε και απέτυχε στο να διαχειριστεί το βασικό πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας. Τα τέσσερα κρίσιμα συμπεράσματα από την πορεία των αναπτυγμένων χωρών και η ανάγκη να πάρουν τα ηνία οι κυβερνήσεις.

Είναι η αγορά μετοχών πολύ μεγάλη για να αποτύχει;

Είναι η αγορά μετοχών πολύ μεγάλη για να αποτύχει;

Η αξία των μετοχών στους «ισολογισμούς» των νοικοκυριών έχει ξεπεράσει αυτή του real estate. Ο κίνδυνος νέας φούσκας, το ρυθμιστικό πλαίσιο και το «εύκολο» χρήμα. Πώς η πορεία της Wall Street επηρεάζει τις εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Γιατί οι επόμενες κρίσεις είναι αναπόφευκτες

Γιατί οι επόμενες κρίσεις είναι αναπόφευκτες

H ιστορία δείχνει ότι μετά από κάθε κρίση, οι αυστηρές ρυθμίσεις τείνουν να χαλαρώνουν με το πέρασμα του χρόνου. Οι τέσσερις παράγοντες πίσω από την κυκλικότητα του φαινομένου. Η διαφθορά, η εμπιστοσύνη και ο εφησυχασμός.

Το ράλι του χρυσού μπαίνει σε νέες… περιπέτειες

Το ράλι του χρυσού μπαίνει σε νέες… περιπέτειες

Η διόρθωση μετά την κορυφή του Ιανουαρίου και η κάμψη των αποθεμάτων στα χαρτοφυλάκια των ETFs. Τι υποστηρίζουν όσοι πιστεύουν ότι η τιμή του πολύτιμου μετάλλου θα ενισχυθεί και ποιοι ποντάρουν σε διόρθωση.

Ποιους κινδύνους δημιουργεί η μακρά παράταση του Brexit

Γιατί η EE πρέπει να πάρει την απόφαση και να... τραβήξει την πρίζα. Πώς η συμμετοχή της Βρετανίας στις ευρωεκλογές μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα. Η αδυναμία διαχείρισης πολλών κρίσεων και τα κρίσιμα λάθη.

Η Ευρώπη έχει ανάγκη νέο QE και δημοσιονομική τόνωση

Οι χώρες της ευρωζώνης έχουν δημοσιονομικό περιθώριο για τη λήψη μέτρων τόνωσης. Πως θα μπορούσε να σχεδιαστεί εκ νέου το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης. Το φετίχ των μεταρρυθμίσεων και τα όρια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Το «βουνό» χρέους και η ημέρα της κρίσης

Αλμα 50% έχει σημειώσει το χρέος τη δεκαετία που ακολούθησε την παγκόσμια κρίση. Οι φόβοι για τα ομόλογα που βρίσκονται στα όρια της επενδυτικής βαθμίδας και τα σημάδια οικονομικής επιβράδυνσης.

Κόντρα στο αμερικανικό ΥΠΕΞ οι traders πετρελαίου

Η απαίτηση της Ουάσιγκτον να διατηρηθούν χαμηλά οι τιμές του μαύρου χρυσού παρά το μπαράζ κυρώσεων σε χώρες-παραγωγούς. Ποια όπλα έχει και γιατί οι επενδυτές ποντάρουν σε… κόντρα στοίχημα.

Οι Αμερικανοί καπιταλιστές πρέπει να ασπαστούν τον «σοσιαλισμό»

Οι υπέρμαχοι της ελεύθερης αγοράς πρέπει να αποδεχθούν λογικές υποχωρήσεις, αν θέλουν να επιβιώσει το «σύστημα». Η δυσαρεστημένη γενιά των millennials, η άνοδος των ανισοτήτων και το New Deal.

Η τεχνολογία χωρίζει τον κόσμο σε δύο νέα μπλοκ

Επικίνδυνη πρόσδεση των ευρωτραπεζών στο κρατικό χρέος

Τα σχέδια για να καθαρίσει το διάστημα από τα... σκουπίδια

Πώς μπορούν να φορολογηθούν πιο «έξυπνα» οι πολυεθνικές

H EKT και η δύσκολη απεξάρτηση από τα μέτρα τόνωσης

Η ΕΚΤ πρέπει να γλιτώσει την ευρωζώνη από νέα ύφεση

Η ανάκαμψη των αγορών και η... απεργία των αγοραστών

Πώς η Κίνα παγίδευσε τη Γερμανία

Πώς την πάτησε ο Γ. Μπάφετ με την Kraft Heinz

Τα gadgets που έκλεψαν την παράσταση στη Βαρκελώνη

v