Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Γιατί πρέπει να αισιοδοξούμε για την Ελλάδα

Γιατί πρέπει να αισιοδοξούμε για την Ελλάδα

Ελληνικές μεταρρυθμίσεις και βοήθεια πιστωτών, το καλύτερο μείγμα για ταχύτερη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη. Η αντοχή της δημοκρατίας, η σημασία της επιστροφής του δικομματισμού και ο αστερίσκος. Ποια είναι τα ανοικτά μέτωπα.

Σκληρό μάθημα για Τραμπ στη Μέση Ανατολή

Σκληρό μάθημα για Τραμπ στη Μέση Ανατολή

Η στρατηγική του Ιράν απέναντι στην πολιτική «μέγιστης πίεσης» των ΗΠΑ και οι λάθος εκτιμήσεις της Ουάσιγκτον για το αποτέλεσμα. Το βήμα που δεν έπρεπε να κάνει η Τεχεράνη και το μπλεγμένο κουβάρι της Μέσης Ανατολής.

Η κρίση στη Σαουδική Αραβία και οι λάθος ηγέτες

Η κρίση στη Σαουδική Αραβία και οι λάθος ηγέτες

Ενώ κανείς δεν έχει συμφέρον να προκαλέσει ολοκληρωτική σύγκρουση, κανείς δεν μπορεί να εμπιστευτεί τις ηγεσίες των χωρών-κλειδιά. Οι παράτολμες κινήσεις και το πρώτο πραγματικό τεστ εξωτερικής πολιτικής για τον Τραμπ.

Η ιταλική «συνταγή» που μπορεί να σταματήσει το Brexit

Η ιταλική «συνταγή» που μπορεί να σταματήσει το Brexit

Ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Ρώμη και γιατί πρέπει να αποτελέσει μάθημα για το Λονδίνο. Το κρίσιμο λάθος του Σαλβίνι, που μπορεί να επαναλάβει ο Τζόνσον. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία και η μοναδική επιλογή των «remainers».

Το χτύπημα στη Σαουδική Αραβία και οι κίνδυνοι ανάφλεξης

Το χτύπημα στη Σαουδική Αραβία και οι κίνδυνοι ανάφλεξης

Τα ερωτήματα που εγείρει η επίθεση στην καρδιά της πετρελαϊκής βιομηχανίας της Σαουδικής Αραβίας. Ο ρόλος των Χούτι ως το «μακρύ χέρι» του Ιράν και πώς κινείται η Τεχεράνη. Η στρατηγική «μέγιστης πίεσης» του Τραμπ και τα νέα διλήμματα για την Ουάσιγκτον.

TAGS ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η πικρή αλήθεια για τη Γερμανία και το ευρώ

Η χρυσή ευκαιρία για επενδύσεις που έχει ανάγκη η Ευρώπη και γιατί το Βερολίνο… δεν θα την αδράξει. Τι δεν είπαν οι πολιτικοί στους γερμανούς ψηφοφόρους και γιατί δεν αρκεί η ΕΚΤ για να αλλάξει πορεία η Ευρ. Ενωση.

Το πακέτο Ντράγκι και τι απέμεινε στην αποθήκη πυρομαχικών

Οι αντιδράσεις που προκαλεί το νέο «οτιδήποτε χρειαστεί» του απερχόμενου προέδρου της ΕΚΤ. Το μήνυμα προς τις κυβερνήσεις να βάλουν «δημοσιονομική πλάτη» και τα όρια κινήσεων. Ποιες κινήσεις έχουν απομείνει στην κεντρική τράπεζα.

Γιατί η Apple μπήκε στα... χωράφια του Netflix

H νέα υπηρεσία streaming επισκίασε το iPhone 11 στην ετήσια εκδήλωση της Apple στην Καλιφόρνια. Πού αποδίδουν οι αναλυτές την αλλαγή στρατηγικής από τον τεχνολογικό κολοσσό.

Η ΕΚΤ και τα επιχειρήματα που έχουν τα… περιστέρια

Ποια είναι τα επιχειρήματα υπέρ της υιοθέτησης ενός ισχυρού πακέτου νομισματικής τόνωσης. Γιατί ακόμα και τα «γεράκια» πρέπει να ζητήσουν από τις χώρες να αποδεχτούν υψηλότερα ελλείμματα προς χάριν της οικονομίας.

Ο Μπ. Τζόνσον και το κρίσιμο τεστ για τη δημοκρατία

Το βρετανικό πολιτικό σύστημα καλείται να υπερασπιστεί τη δημοκρατία. Η άνοδος των ισχυρών ανδρών, η στρατηγική αναρρίχησης στην εξουσία και η επικίνδυνη προεκλογική καμπάνια που ετοιμάζει ο πρωθυπουργός.

Πόση τόνωση μπορεί να προσφέρει η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ αναζητά αντίδοτο στα αρνητικά επιτόκια

Τι πραγματικά θέλουν οι Ευρωπαίοι για το Brexit

Οι υφέσεις έχουν γίνει πιο σπάνιες και... πιο τρομακτικές

Το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι κεντρικοί τραπεζίτες

Στερεύει η αγορά γερμανικών ομολόγων!

Η Fed δεν μπορεί να τονώσει τη ζήτηση

Η ΕΚΤ και ο κρυφός κίνδυνος για τους ομολογιούχους

Γιατί η Βρετανία πρέπει να πάει σε εκλογές!

Πώς η υποτίμηση του γουάν μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ

v