Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Mangus (UBS): Αρχίζει νέο κεφάλαιο ευρωπαϊκής αστάθειας

Mangus (UBS): Αρχίζει νέο κεφάλαιο ευρωπαϊκής αστάθειας

Με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στην αστάθεια της Ευρώπης, σύμφωνα με τον George Mangus. Οι διαπραγματεύσεις για το χρέος, οι υποχωρήσεις και οι επιπτώσεις στα υπόλοιπα μέλη της ευρωζώνης.

Αλέξης Τσίπρας: Ο Τσάβες ή ο Λούλα της Ελλάδας;

Αλέξης Τσίπρας: Ο Τσάβες ή ο Λούλα της Ελλάδας;

O Τσίπρας έχει να διαλέξει ανάμεσα στο δρόμο του ριζοσπάστη Ούγκο Τσάβες ή του μεταρρυθμιστή της Βραζιλίας Λούλα. Πόσο θα ζήσει η κυβέρνηση Τσίπρα, η σύγκριση με τον Ανδρέα Παπανδρέου και τι θα γίνει με τους Έλληνες ολιγάρχες.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

L. Summers: Δύο πυλώνες για τη στήριξη της μεσαίας τάξης

L. Summers: Δύο πυλώνες για τη στήριξη της μεσαίας τάξης

Μέσω μεγάλων επενδύσεων για την αναβάθμιση των υποδομών και της δημιουργίας ενός πλαισίου προστασίας των εργαζομένων, οι βιομηχανικές οικονομίες θα στηρίξουν τη μεσαία τάξη που συνθλίβεται, λέει ο πρώην ΥΠΟΙΚ των ΗΠΑ. Τι δηλώνει για την ΕΚΤ.

Τσίπρας: Ριζοσπάστης ή ρεαλιστής;

Τσίπρας: Ριζοσπάστης ή ρεαλιστής;

Η πορεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τις μαθητικές καταλήψεις των αρχών του 1990 μέχρι το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου. Τα κομβικά σημεία και τα πρόσωπα που τον στήριξαν. Ποια χαρίσματα και αδύναμα σημεία του αποδίδονται. Τι λένε για τον ίδιο οι συνεργάτες του.

Η επόμενη ημέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Η επόμενη ημέρα με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

«Σεισμό» χαρακτηρίζει ο Tony Barber το ενδεχόμενο κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι κόκκινες γραμμές των πιστωτών και τα διαπραγματευτικά χαρτιά του Αλέξη Τσίπρα. Ποιο θα είναι το ντόμινο των εξελίξεων για Ελλάδα και Ευρώπη.

«Η Ευρώπη θα κερδίσει δίνοντας στην Ελλάδα μια καινούργια αρχή»

Στίγκλιτς, Πισσαρίδης, Γκούντχαρντ και 15 ακόμα οικονομολόγοι κάνουν έκκληση μέσω των Financial Times. Δώστε στην Ελλάδα περίοδο χάριτος, ανακούφιση χρέους και επενδυτική βοήθεια. Διαχωρίστε τη λιτότητα από τις μεταρρυθμίσεις. Η σύγκριση με τη Γερμανία το 1950.

S. King: Το QE δεν λύνει το πολιτικό πρόβλημα της ευρωζώνης

Οπως τόνισε και ο Μάριο Ντράγκι, το QE δεν είναι υποκατάστατο των μεταρρυθμίσεων. Ομως η σπουδαιότερη και πλέον απαραίτητη μεταρρύθμιση για την ευρωζώνη είναι η πολιτική. Και οι Ευρωπαίοι απέχουν έτη φωτός από αυτήν.

Το τριπλό «τρικ» του ...Σούπερ Μάριο

Με «ταχυδακτυλουργικά» κόλπα, ο διοικητής της ΕΚΤ ξεπέρασε αθόρυβα τρία μεγάλα προβλήματα που όλοι φοβούνταν ότι θα περιορίσουν την αποτελεσματικότητα του QE. Η αντίδραση των αγορών απέδειξε ότι του αξίζει το παρατσούκλι «Σούπερ Μάριο.»

Βενιζέλος εναντίον Παπανδρέου - Μάχη μέχρις εσχάτων

Το χρονικό της προσωπικής ρήξης δύο ανδρών που έχει επιπτώσεις για όλη τη χώρα. Η γνώμη του Βενιζέλου για τον Παπανδρέου και οι εξηγήσεις που δίνει ο τελευταίας για την απόσχισή του από το ΠΑΣΟΚ.

TAGS Εθνικές Εκλογές 2015

Οι νέοι πονοκέφαλοι της SNB για το φράγκο

Παρά το πρόσφατο «σοκ» στα όρια του φράγκου, η SNB δυσκολεύεται να συγκρατήσει το νόμισμα. Βραχυπρόθεσμα, η ΕΚΤ και οι ελληνικές εκλογές υπονομεύουν την προσπάθεια. Μεσοπρόθεσμα, ίσως χρειαστεί προσφυγή και στην δημοσιονομική πολιτική.

Η ΕΚΤ θα πετύχει αν επιλέξει τις απλές λύσεις

Οσα πρέπει να ξέρετε για το QE σε 60''

Οι πολιτικές δυναστείες της Ελλάδας... καιροφυλακτούν

Wolf: Η ΕΚΤ να κάνει τη δουλειά της, αγνοώντας το Βερολίνο

Τσίπρας στους FT: Εγγυόμαστε τη σύγκρουση με την κλεπτοκρατία των ελίτ

Καλύτερη λύση για τον Τσίπρα να μην πάρει αυτοδυναμία

Τράπεζες: Νικητές και ηττημένοι από την ποσοτική χαλάρωση

Ο ΕΝΦΙΑ αχίλλειος πτέρνα του Σαμαρά

«Ομοβροντία» κατά του QE στην ευρωζώνη από το γερμανικό τύπο

Munchau: Στο QE το... μέγεθος μετράει

v