Aνακατατάξεις στην Vodafone φέρνει το φλερτ με την Liberty

Οι διευθυντές της εταιρείας στην Γερμανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία θα υπάγονται απευθείας στον CEO, Vittorio Colao. Αποχωρεί ο επικεφαλής στην Ευρώπη, Philipp Humm. Τraders συνδέουν τις κινήσεις με τις συνομιλίες με την Liberty.

Aνακατατάξεις στην Vodafone φέρνει το φλερτ με την Liberty

H Vodafone αναδιάρθρωσε την ευρωπαϊκή διευθυντική ομάδα εν μέσω συνομιλιών με τoν αμερικάνικο όμιλο καλωδιακών δικτύων Liberty Global, για μια πιθανή ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων στην περιοχή.

Οι επικεφαλής των πιο σημαντικών της αγορών στην ήπειρο θα υπάγονται απευθείας στον CEO, Vittorio Colao, μια κίνηση που ο όμιλος τηλεπικοινωνιών περιέγραψε ως μια απλοποίηση της διοίκησης. Στο πλαίσιο των ανακατατάξεων, ο Philipp Humm, επικεφαλής της Vodafone στην Ευρώπη, θα αφήσει την θέση του και θα αποχωρήσει από την εταιρεία.

Η εταιρεία ανέφερε ότι οι αλλαγές θα επιταχύνουν την λήψη αποφάσεων, μετά τις νέες επενδύσεις σε δίκτυα που προσφέρουν δέσμες τηλεπικοινωνιών, broadband και τηλεόρασης.

Ορισμένοι traders ερμήνευσαν την κίνηση ως μια ένδειξη προόδου στις συνομιλίες με την Liberty Global για την ανταλλαγή δραστηριοτήτων στην Ευρώπη. Η τελευταία ανακοίνωση για το πιθανό ντιλ έγινε πριν από ένα μήνα.
Ωστόσο, πηγή που γνωρίζει για τις αλλαγές προσώπων υποστήριξε πως δεν συνδέονται με τις συνομιλίες με την Liberty Global.

H Vodafone, η οποία ανέφερε στις αρχές Ιουνίου πως «βρίσκεται στα πρώτα στάδια συζητήσεων με την Liberty Global σχετικά με μια πιθανή ανταλλαγή επιλεγμένων στοιχείων ενεργητικού μεταξύ των δύο εταιρειών» θα ενημερώσει για την πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις συζητήσεις όταν θα παρουσιάσει αποτελέσματα την Παρασκευή.

Ο κ. Colao είπε ότι οι αλλαγές «θα απλοποιήσουν και θα εκσυγχρονίσουν την διοίκηση των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών αγορών μας και θα επιταχύνει τα στρατηγικά μας σχέδια στις χώρες αυτές καθώς προχωράει η σύγκλιση και το οργανικό επενδυτικό πρόγραμμα Project Spring και θα εστιάσει στην επίτευξη ορατών αποτελεσμάτων».

Ο κ. Humm εντάχθηκα στο δυναμικό της Vodafone το 2012 από την T-Mobile USA, τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας της Deutsche Telekom.

O κ. Colao είπε πως έχει «συνεισφέρει πολλά στην Vodafone, έχοντας μεταξύ άλλων ηγετικό ρόλο στην ανάκαμψη των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη και την στρατηγική συγχώνευση και ενσωμάτωση μεγάλων επιχειρήσεων σταθερής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία και την Γερμανία».

Οι επικεφαλής της εταιρείας στην Γερμανία, την Ιταλία, το Η. Β. και την Ισπανία θα υπάγονται στον κ. Κολάο, στο πλαίσιο της εκτελεστικής επιτροπής του ομίλου. Ο Rob Shuter, CEO της Vodafone Ολλανδίας, θα μετέχει και αυτός στην επιτροπή και θα αναλάβει επιπρόσθετες αρμοδιότητες για τις μικρότερες ευρωπαϊκές αγορές της Vodafone.

Δεν υπάρχουν αλλαγές στην δομή της ηγετικής ομάδας στην Αφρική, την Μέση Ανατολή και την περιοχή του Ειρηνικού.

 

© The Financial Times Limited 2015. All rights reserved.
FT and Financial Times are trademarks of the Financial Times Ltd.
Not to be redistributed, copied or modified in any way.
Euro2day.gr is solely responsible for providing this translation and the Financial Times Limited does not accept any liability for the accuracy or quality of the translation

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v