Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

Το ISIS έβαλε στο στόχαστρο την ευρωπαϊκή ενότητα

Το ISIS έβαλε στο στόχαστρο την ευρωπαϊκή ενότητα

Η μεγαλύτερη κατάκτηση της Ευρώπης είναι τα ανοικτά σύνορα και η ελεύθερη μετακίνηση. Πρέπει να προστατευτεί αυτό το δικαίωμα, παρά την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ασφάλεια. Τεράστιο το κόστος από μια αντιστροφή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Editorial.

Να νικήσουμε τους οπαδούς της σύγκρουσης των πολιτισμών

Να νικήσουμε τους οπαδούς της σύγκρουσης των πολιτισμών

Οι επιθέσεις στο Παρίσι θυμίζουν τη θεωρία της «σύγκρουσης πολιτισμών» μεταξύ Ισλάμ και Δύσης, τη στιγμή που πολλά πολυπολιτισμικά κράτη ευημερούν. Ωστόσο η δυναμική αλλάζει σε χώρες όπως η Τουρκία, η Μαλαισία και το Μπαγκλαντές.

Πλημμύρισε ο κόσμος... πετρέλαιο

Πλημμύρισε ο κόσμος... πετρέλαιο

Η αύξηση της ζήτησης λόγω των χαμηλών τιμών δεν καταφέρνει να αντισταθμίσει τον κορεσμό στην αγορά πετρελαίου. Σε ρεκόρ τα αποθέματα. Ο ΟΠΕΚ εξακολουθεί να παράγει πάνω από 10 εκατ. βαρ./μέρα για 8ο συνεχόμενο μήνα.

Η Γαλλία βρίσκεται τώρα σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Η Γαλλία βρίσκεται τώρα σε κρίσιμο σταυροδρόμι

Η επιτυχία στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας μετριέται από την αντίδραση της κοινωνίας. Η γαλλική κυβέρνηση πρέπει να αντισταθεί στις σειρήνες για πιο σκληρούς νόμους. Γιατί θα υπάρξουν και άλλα τρομοκρατικά χτυπήματα.

Οι παγκόσμιες συνέπειες από το τρομοκρατικό χτύπημα

Οι παγκόσμιες συνέπειες από το τρομοκρατικό χτύπημα

Οι επιθέσεις στο Παρίσι έγιναν σε μια κρίσιμη ιστορική στιγμή για τη Γαλλία και την Ευρώπη. Πώς επηρεάζει την αντιμετώπιση του προσφυγικού και τον πόλεμο κατά των τζιχαντιστών. Ποια στάση αναμένεται να κρατήσει ο Ολάντ. Κερδισμένος ο Άσαντ.

Επιβεβαιώνονται οι χειρότεροι φόβοι της Δύσης

Για χρόνια, οι δυτικοί τρέμουν μπροστά στην πιθανότητα μιας επίθεσης «τύπου Βομβάης», με πολλούς τρομοκράτες και μεγάλο αριθμό στόχων σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Η πολύνεκρη επίθεση στο Παρίσι, οι τζιχαντιστές και η επίθεση-προάγγελος στο Charlie Hebdo.

To θανάσιμο λάθος των οπαδών του Brexit

Η επιλογή Κάμερον να πάει σε δημοψήφισμα είναι ένας ριψοκίνδυνος ελιγμός. Ανούσιες οι απαιτήσεις του Βρετανού πρωθυπουργού από τις Βρυξέλλες. Χωρίς πραγματική στρατηγική για τις εναλλακτικές.

Ο Τσίπρας δεν έχει περιθώριο νέας σύγκρουσης

Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης με την ευρωζώνη είναι το πρώτο βήμα για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Γιατί ο Τσίπρας δεν έχει χρόνο να επαναδιαπραγματευτεί τις μεταρρυθμίσεις. Πώς πρέπει να εκμεταλλευτεί την ισχυρή του θέση στο εσωτερικό.

Στα χωράφια της PayPal ετοιμάζεται να μπει η Apple

Καθώς η μεταφορά χρημάτων μέσω κινητού προσελκύει όλο και περισσότερους χρήστες, οι εταιρίες τεχνολογίας προσπαθούν να επωφεληθούν. Η νέα εφαρμογή της Apple θα την οδηγήσει σε άμεσο ανταγωνισμό με το PayPal.

Χοντραίνει η κόντρα ΕΚΤ-κρατών για τις τράπεζες

Αντιδράσεις προκαλούν οι προτάσεις της ΕΚΤ για βαθύτερη εναρμόνιση των τραπεζικών κανονισμών στην ευρωζώνη. Σκληρή κριτική από τη Γερμανία. Έως τις 16 Δεκεμβρίου οι διαβουλεύσεις. Στο επίκεντρο οι αναβαλλόμενοι φόροι και οι διαφορετικοί ορισμοί των κεφαλαίων.

Wolf: Στη σκιά της Μεγάλης Ύφεσης η παγκόσμια οικονομία

Οι μέτοχοι πιστεύουν ότι είναι και ιδιοκτήτες - Κάνουν λάθος

Η Κίνα πλέει σε μία θάλασσα προβλημάτων

Το φθηνό πετρέλαιο οδηγεί τους Σαουδάραβες στα... δανεικά

Πορεία ανεξαρτησίας χαράσσει ξανά η Καταλονία

H Αθήνα σχεδιάζει επιστροφή στις αγορές

FSB: Ζητά από τις μεγάλες τράπεζες να μαζέψουν 1,1 τρισ.!

Θωμόπουλος στους FT: Το μεγάλο στοίχημα της Πειραιώς

Η Toyota βάζει το στοίχημα του… υδρογόνου

Βusiness for punks: Μαθήματα καινοτομίας από σκωτσέζικη ζυθοποιία

v