Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

FT.COM

«Γυμνάσια» στην Τουρκία αρχίζει η Ευρώπη

«Γυμνάσια» στην Τουρκία αρχίζει η Ευρώπη

Στον πάγο το σχέδιο μετεγκατάστασης προσφύγων απευθείας από την Τουρκία καθώς η Αγκυρα δεν έχει πείσει ότι προτίθεται να ανακόψει τις ροές προσφύγων προς την Ευρώπη. Υψηλοί τόνοι στη μίνι-σύνοδο κορυφής το πρωί της Πέμπτης.

H Yellen θα χρειαστεί τύχη και ικανότητα

H Yellen θα χρειαστεί τύχη και ικανότητα

Το φθηνό χρήμα της Fed έχει δημιουργήσει στρεβλώσεις στις αγορές. Η Yellen θα χρειαστεί μοναδικές ικανότητες και τύχη για να τις διαχειριστεί, χωρίς να πυροδοτήσει μια νέα κρίση. Νωρίς ακόμα για χειροκροτήματα. Το αρνητικό προηγούμενο του 1994.

Το δολάριο θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις της Fed

Το δολάριο θα κρίνει τις επόμενες κινήσεις της Fed

H πορεία του δολαρίου είναι ο καλύτερος δείκτης για την πολιτική που θα ακολουθήσει η Fed μετά την ιστορική αύξηση επιτοκίου. Ο κίνδυνος νέας αστάθειας στην παγκόσμια αγορά συναλλάγματος και στις αναδυόμενες. Κρίσιμη η στάση της ΕΚΤ.

Θέμα εγγυήσεων για τα δάνεια ΔΝΤ στην Ελλάδα βάζει το Κογκρέσο!

Θέμα εγγυήσεων για τα δάνεια ΔΝΤ στην Ελλάδα βάζει το Κογκρέσο!

Νομοθεσία που προωθείται στο αμερικανικό Κογκρέσο θέτει θέμα άρσης της δυνατότητας έκτακτης χρηματοδότησης χωρών, μια ρύθμιση που καθιερώθηκε για την περίπτωση της Ελλάδας. Εξετάζεται και το να ζητηθεί η χώρα να προσφέρει εγγυήσεις για τα δάνεια του ΔΝΤ.

Τσίπρας: H Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «μαύρο κουτί» για πρόσφυγες

Τσίπρας: H Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει «μαύρο κουτί» για πρόσφυγες

Τον κίνδυνο συσσώρευσης χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα επισημαίνει ο πρωθυπουργός. «Ας μας πουν τι θέλουν» το μήνυμα στους Ευρωπαίους. Η κρυφή έκθεση της Κομισιόν για τη «μη συμμόρφωση» της Τουρκίας και η Σύνοδος Κορυφής.

Πυρετός στην αγορά των ομολόγων junk

Η κατάρρευση ενός fund πυροδότησε κύμα ρευστοποιήσεων στην αγορά τίτλων υψηλού ρίσκου και εκτόξευση των αποδόσεων των ομολόγων. Ωστόσο εμφανίστηκαν αγοραστές, δείχνοντας ότι ευκαιρίες δημιουργούνται πάντα.

Η FED είναι έτοιμη για τo... «lift off»

Ωρα ιστορικών αποφάσεων για την αμερικανική κεντρική τράπεζα. Η προσδοκία για αύξηση των επιτοκίων, πρώτη φορά μετά από μια δεκαετία και ποια μηνύματα περιμένουν οι αγορές. Τι θα παρακολουθούν οι traders.

Στο Παρίσι έγινε ένα πρώτο μικρό βήμα για το περιβάλλον

Η σύσκεψη για το περιβάλλον είχε πολύ καλύτερο αποτέλεσμα απ' όσο ανέμεναν πολλοί. Το ερώτημα, όμως, είναι αν είναι αρκετό για να σώσει το περιβάλλον, γράφει ο Martin Wolf. Τα θολά σημεία και τα νέα μεγάλα στοιχήματα.

Ο «serial defaulter» πλήρωσε για πρώτη φόρα!

Για πρώτη φορά στην ιστορία του πλήρωσε χρέος το Εκουαδόρ. Ο πρόεδρος «καμάρωσε» στο Twitter για την πληρωμή παρά τα μηδενικά έσοδα από το πετρέλαιο. Προσπαθεί να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να μειώσει τα κόστη δανεισμού.

Fosun: Ο «Κινέζος Buffett» και το μακρύ χέρι του Πεκίνου

H εξαφάνιση του προέδρου της Fosun έχει αρνητικές συνέπειες για τον ίδιο, την εταιρεία του και την Κίνα. Τα ερωτηματικά γύρω από το περιστατικό και η έλλειψη πληροφόρησης από τις αρχές. Γιατί δεν μπορεί να νιώθει κανένας Κινέζος μεγιστάνας ασφαλής.

Τρικυμία για τις ναυτιλιακές της Κίνας

Η μαφία αναλαμβάνει τη λαθρομετανάστευση στην Τουρκία

Η μεγάλη ήττα της μεσαίας τάξης

Η Μπαρτσελόνα θέλει να σκοράρει... 1 δισ. δολάρια!

To Τwitter λανσάρει διαφημίσεις και για χρήστες χωρίς λογαριασμό

Η Λεπέν και η επιστροφή του εθνικισμού στην Ευρώπη

Αστυνομία συνόρων με υπερεξουσίες ετοιμάζει η Ευρώπη

Το Πουέρτο Ρίκο προσπαθεί να αποτρέψει την πτώχευση

Oι διαφορετικοί δρόμοι Ντράγκι-Γέλεν και τα ρίσκα για τις αγορές

Η Κίνα γερνάει γρηγορότερα απ όσο πλουτίζει!

v